La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes (EFE)

Màster de Cifuentes: 5 de les 6 firmes per convalidar tres assignatures són falses

Dimiteix la subdirectora de l'Institut de Dret Públic, que va organitzar el màster de Cristina Cifuentes
Actualitzat
TEMA:
PP

El sainet sobre el màster de Cristina Cifuentes continua. La subdirectora de l'Institut de Dret Públic que va organitzar el màster de Cristina Cifuentes ha dimitit

La professora Laura Nuño diu que deixa el càrrec per la crisi de confiança que li ha generat l'obtenció del títol per part de l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid. Assegura que la decisió no va lligada amb cap responsabilitat que se li pugui atribuir. Precisament, Nuño va ser una de les professores a qui presumptament van falsificar la firma en las actes de les assignatures. Ella mateixa hauria assenyalat que no reconeixia la firma que constava com a seva. 

Abans, el diario.es ha publicat nova documentació que acreditaria que Cifuentes va fer una quarta part de les assignatures del polèmic màster sense examinar-se ja que les hauria convalidat. Ara bé, les actes de les tres assignatures convalidades, amb segell i paper oficial, serien falses. I és que un informe pericial encarregat pel rotatiu confirma que 5 de les 6 firmes van ser falsificades.

Es tractava d'una acta oficial amb segell de l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos, dirigit per Enrique Álvarez Conde, que alhora és el director del màster de Dret Públic de l'Estat Autonòmic que va obtenir Cristina Cifuentes. En aquesta acta es recull una suposada reunió de la Comissió de Garantia de la Qualitat del màster el maig de 2012, que hauria aprovat la convalidació de les tres assignatures, una quarta part del màster, a diversos estudiants, entre ells Cifuentes. Aquesta reunió, però, mai es va fer, segons el diario.es. També sembla que el segell i la capçalera haurien estat falsificades.

Cecilia Rosado, l'única firmant autèntica, hauria fet les altres 5 firmes

L'informe grafològic del rotatiu confirma que només una de les sis firmes seria autèntica, la de Cecilia Rosado, la directora del màster de Cifuentes i la principal sospitosa de falsificar, el 2018, l'acta que Cifiuentes va presentar com a prova del seu màster amb dues firmes falsificades. L'informe conclou que totes les firmes les hauria falsificat la mateixa persona i que hauria estat la mateixa Rosado.

A més, una de les assignatures és Finançament de les Comunitats Autònomes i de les Entitats Locals, del professor Pablo Chico, que té una qualificació de notable. Aquesta assignatura, segons eldiario.es, és la que figurava com a no presentada i que dos anys més tard una funcionarària coneguda de Cifuentes va canviar.

Les convalidacions permetien a Cifuentes no anar a classe i que les notes apareguessin com a convalidades, però hi ha notes: un notable i dos aprovats. El reglament estableix que si l'assignatura té una qualificació es manté en la convalidada.

Notícia relacionada: El PP demana "pistes" a Twitter per "aclarir el muntatge contra Cifuentes"

Diversos professors dels que apareixen en les actes de convalidació asseguren que mai van participar-hi i que no sabien que els havien falsificat les firmes. Les falsificacions, però, no són recents: s'haurien fet el 2012, al final del curs.

Tot plegat quan Ciutadans exigeix la dimissió de la presidenta de Madrid davant les traves que ha posat el PP a la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas del polèmic màster. Ara per ara, el PP no preveu l'escenari de la dimissió i proposa a Ciutadans renegociar els termes de la comissió d'investigació per mirar d'arribar a un acord que permeti evitar el relleu de Cifuentes.

D'altra banda, i segons el diari "El País", el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, hauria fet el mateix màster de Dret Autonòmic i Local de la Universitat Rey Juan Carlos que Cifuentes, i afegeix que el dirigent popular no recorda si va anar a classe. El mateix Casado ha desmentit la informació a través de les xarxes socials.

ARXIVAT A:
PP
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut