Mataró sanciona amb 45.000 euros la discoteca Miracle per superar l'aforament i acceptar més reserves de les permeses

Actualitzat

ACN Mataró - L'Ajuntament de Mataró ha imterposat quatre sancions per un valor total de 45.003 euros a la discoteca Miracle pel col·lapse provocat la nit de l'11 al 12 d'octubre de 2023. Els responsables del local van reservar més entrades de les permeses per accedir al recinte en el marc d'un esdeveniment, superant-ne l'aforament i deixant gent al carrer, fet que el consistori qualifica com a diverses infraccions greus. La discoteca havia organitzat un esdeveniment per al qual va registrar un volum de reserves d'assistència sis cops superior a l'aforament del local, quedant a la porta 4.000 persones que van provocar aldarulls i van afectar la mobilitat viària. Els fets que van requerir l'actuació de Mossos d'Esquadra, Policia Local i SEM.

En concret, s'han interposat dues sancions de 10.001 euros cadascuna per "incomplir la normativa sobre el personal de control d'accés", ja que no hi havia el nombre de controladors necessari d'acord amb l'aforament màxim autoritzat del local. A més, perquè el personal que hi havia no estava fent les funcions que li pertocaven, segons el reglament d'espectacles públics i activitats recreatives.

Una tercera sanció suma 15.000 euros per "fer publicitat enganyosa que pugui generar alteracions de l'ordre amb risc per a les persones i els béns". En aquest sentit, es considera que es va haver registrat un volum de reserves d'assistència a l'esdeveniment organitzat superior a l'aforament permès.

La darrera sanció és de 10.000 euros, per "excedir l'aforament permès, si no comporta un risc per a la seguretat de les persones". Segons la comprovació que va fer la policia, hi havia 960 persones a dins del local, quan l'aforament màxim és de 929.

Anar al contingut