Theresa May arribant aquest matí a Downing Street (EFE)
Theresa May arribant aquest matí a Downing Street (EFE)
Londres

May, a un pas de la moció de censura impulsada per euroescèptics del seu partit

Part de l'ala dura dels conservadors acumulen adhesions per presentar una moció de censura que es podria votar dimarts que ve

RedaccióActualitzat

Theresa May continua resistint després del degoteig de dimissions del seu govern, fracturat pel principi d'acord amb la Unió Europea sobre el Brexit. La primera ministra britànica aguanta, però cada cop augmenten les possibilitats que s'hagi de sotmetre a una moció de censura.

El diari "The Daily Telegraph", pròxim al Partit Conservador de May, publica aquest matí que l'ala dura dels "tories" aconseguirà aquest matí els suports necessaris per presentar-la. La moció, segons el rotatiu, la votaran els diputats a la Cambra dels Comuns dimarts que ve.

Aquestes informacions arriben l'endemà de la dimissió de diversos ministres i alts càrrecs del govern i d'una tumultuosa sessió parlamentària. Aquest matí, la primera ministra, responent a preguntes dels oients en un programa de ràdio, continuava defensant els seus plans. I no s'ha cansat de defensar allò que ella considera èxits en la negociació amb Brussel·les, com la qüestió irlandesa:

"Mantindrem la integritat del Regne Unit. Miri, el que volia la Unió Europea era separar Irlanda del Nord de la resta del Regne Unit. Nosaltres vam dir que no"

 

May atenent aquest divendres preguntes d'oients en un programa de ràdio

 

Des de dins del govern també han aparegut veus que aposten per l'"estabilitat". Aquest és el cas del ministre de Comerç Internacional, Liam Fox, partidari del Brexit dur, que fa costat a May. Fox ha dit que té una "total confiança" en la cap de l'executiu i ha elogiat la seva "resistència"

Un altre euroescèptic, el titular de Medi Ambient, Michael Gove, ha manifestat que no pensa dimitir i que intentarà millorar l'esborrany consensuat amb Brussel·les.

May té intenció de nomenar de forma imminent els substituts dels qui van dimitir aquest dijous. Entre ells, els ministres del Brexit i de Treball. Liam Fox podria ser el successor de Raab.

 

"L'acord del Brexit enfortirà la relació amb Gibraltar"

A Madrid, l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Simon Manley, ha assegurat que el preacord del Brexit "enfortirà la relació amb Gibraltar a l'àmbit de la fiscalitat i la seguretat". L'ambaixador ha dit a Onda Cero que es tracta d'un "pas decisiu" per a una sortida ordenada del país de la Unió Europea. Segons Manley, "és una fita que garanteix els drets dels ciutadans europeus i els drets dels britànics que viuen en altres països d'Europa".

L'ambaixador espera que el Parlament britànic tiri endavant l'acord. En tot cas, remarca que el primer objectiu és aconseguir el vistiplau dels socis europeus el 25 de novembre.

 

ARXIVAT A:
Theresa MayBrexitUnió Europea
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut