"Mentre hi hagi un alumne, la mantindrem": Lluçà es resisteix a tancar l'escola bressol

L'escola té dues educadores i les famílies n'estan encantades, però aquest servei perilla perquè per a l'any que ve hi ha, de moment, un sol infant

L'escola Bressol de Lluçà, a Osona, està situada en un entorn privilegiat que permet als alumnes sortir a la natura gairebé cada dia. Les famílies estan encantades, però està a punt de quedar-se gairebé sense infants.

Fa 25 anys, l'Ajuntament va apostar per obrir la llar d'infants a la sala d'espera del metge, malgrat que de petits, en aquest poble de 270 habitants, n'hi ha pocs. Ara té cinc alumnes, però l'any que ve faran P3, i de moment només saben d'una família de fora que s'instal·larà a viure a Lluçà i hi portarà el fill.

Tenir un sol infant no havia passat mai. Eva Boixadé, alcaldessa de Lluçà, diu que l'escola bressol es mantindrà encara que sigui deficitària per a l'Ajuntament.

"Mentre hi hagi un infant, nosaltres la mantindrem --assegura--. El que volem és que hi hagi alumnes."


I és que tenir llar d'infants és essencial per evitar el despoblament.

Durant molt de temps l'escola bressol ha estat motor de l'escola de primària que és just al costat i que ara mateix té molt bona salut, amb quaranta alumnes. L'Ajuntament de Lluçà es planteja si demana a la Generalitat que la llar d'infants acabi formant part de l'escola.

No és l'únic municipi de la comarca que vol atreure famílies amb infants petits. El Consorci del Lluçanès ha ampliat la crida a altres pobles. A la zona hi ha nou escoles bressol.  

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut