Merkel i Macron, a la trobada a Berlín

Merkel i Macron aposten per crear centres de migrants al nord d'Àfrica

Volen que els migrants econòmics desisteixin de viatjar a Europa
Actualitzat
TEMA:
Migracions

França i Alemanya avalen la creació de centres al nord d'Àfrica per destriar migrants de refugiats, que són els que poden optar a l'asil. Amb aquesta mesura pretenen reduir el nombre de migrants que intenten arribar al continent. És la proposta que s'ha filtrat, i que s'ha d'abordar en una cimera de la Unió Europea la setmana que ve.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, aposten per reforçar les fronteres exteriors de la Unió Europea. Els dos líders europeus s'han trobat aquest dimarts a Berlín i demanen una resposta coordinada davant la crisi migratòria.

Ho defensa el president francès, Emmanuel Macron.

"Intensificarem les iniciatives comunes en la matèria per prevenir millor, justament, aquest flux. Això és alhora el més eficaç i el més humanitari. Perquè el risc humanitari comença just en el moment en què se surt de la costa."

En la mateixa línia, la cancellera alemanya, Angela Merkel, apel·la a la necessitat de reforçar les fronteres.

"Donem suport als plans de la Comissió Europea i de la presidència austríaca del consell de reforçar les fronteres exteriors. Això significa una ampliació de Frontex. Estem decidits a combatre la immigració il·legal secundària conjuntament.  Qui fugi de la guerra i del terror, pot demanar asil a Europa, però s'han d'equiparar els estàndards d'asil europeus."

Merkel i Macron s'han trobat per consensuar posicions de cara a la cimera de la setmana que ve, on s'haurà d'abordar el debat migratori entre els 28.

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut