Les cues a l'AP-7 d'aquest dissabte (ACN/Gemma Sánchez)

Menys cues en l'operació tornada d'aquest cap de setmana, també a l'AP-7

Trànsit ha habilitat més carrils addicionals a l'AP-7 sud i a la C-32 al Maresme per facilitar l'operació tornada a l'àrea metropolitana de Barcelona
Actualitzat
TEMA:
Trànsit

Després d'un dissabte de col·lapse a l'AP-7, aquest diumenge l'operació retorn de cap de setmana ha registrat menys retencions i també s'han produït menys accidents de trànsit que en dies anteriors.

Fins a les 20.30 h han retornat a l'àrea d'influència de Barcelona 200.000 vehicles, el 70% dels cotxes que havien de tornar, uns 290.000.

Segons el Servei Català de Trànsit, el volum de retencions ha estat, tant en quilòmetres com en durada, un 50% menor que el 2021 i un 45% menys respecte del 2019. 

Precisament, aquest diumenge, el Servei Català del Trànsit havia habilitat carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual en dos trams de les autopistes AP-7 i C-32 per intentar evitar el col·lapse d'aquestes vies.

Les principals complicacions han estat a l'AP-7 a la Roca del Vallès, on hi ha hagut 13 quilòmetres de retencions. També hi ha hagut algunes cues a la C-32 a Alella, a l'AP-7 a Castellbisbal, tram agreujat per una topada, i al tram de la C-14 entre Alcover i Montblanc.

Trànsit ha destacat també que aquest diumenge no s'ha produït cap accident de gravetat. 

Planificar la tornada

El Servei Català del Trànsit havia recomanat als conductors evitar les hores punta i planificar la tornada amb antelació, donada la gran afluència de vehicles a les carreteres que connecten amb la costa i, en particular, l'AP-7.

Per això, havia demanat valorar l'autopista C-32 com a alternativa de tornada a Barcelona des de les comarques gironines.

Trànsit recordava que les retencions van sumar un màxim de 185 quilòmetres en el diumenge equivalent del 2021. L'hora punta va ser a les 20.30 h.

Pots seguir l'estat del trànsit aquí:

ARXIVAT A:
Trànsit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut