Imatge de fa deu mesos en un debat televisiu (Reuters)

Més de 2.000 professionals reclamen un govern del PSOE, Units Podem i Ciutadans

Aquest manifest, que demana "un govern de progrés", el subscriuen personalitats del món de la cultura com Baltasar Garzón, Fernando Trueba, Rosa Montero, Imanol Uribe o Ian Gibson
Redacció Actualitzat

Coincidint amb el conflicte intern del PSOE, més de 2.000 professionals del món de la cultura han subscrit un manifest, publicat a "El País", en què es reclama "un govern de progrés" que sigui conseqüència d'un "acord entre el PSOE, Units Podem i Ciutadans". És un manifest semblant als que es van publicar el juliol i l'agost, amb la incorporació d'altres personalitats com l'historiador Ian Gibson, l'escriptora Rosa Montero o el cineasta Imanol Uribe.

L'escrit demana, des de "diversos àmbits professionals de diferent adscripció ideològica", que les formacions encapçalades per Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera "facin els esforços necessaris per aconseguir un nou govern que acabi amb les retallades, comenci un procés de regeneració democràtica i respongui a les necessitats socials més urgents".

Entre els 2.146 firmants del manifest hi ha músics com Joaquín Sabina i Miguel Rios, escriptors com Juan José Millás, Vicente Molina Foix i Vicente Verdú, l'exjutge Baltasar Garzón, l'exfiscal Anticorrupción Carlos Jiménez Villarejo, actrius com Aitana Sánchez Gijón i Mercè Sampietro, el cineasta Fernando Trueba o l'humorista gràfic Antonio Fraguas, "Forges". A més hi ha representants de diferents forces polítiques que fan costat a aquesta petició, com el diputat de Compromís Joan Baldoví, el diputat i exlíder d'Esquerra Unida Gaspar Llamazares o el diputat socialista Odón Elorza.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut