Més de 200 voluntaris de la Creu Roja acompanyen persones amb mobilitat reduïda a votar

Més de 200 voluntaris de la Creu Roja acompanyen a votar persones amb mobilitat reduïda

El nombre de sol·licituds ha disminuït lleugerament, mentre que s'ha doblat l'oferta de voluntaris per acompanyar els col·lectius més vulnerables

RedaccióActualitzat

La Creu Roja de Catalunya ha mobilitzat 222 voluntaris per acompanyar a votar als col·legis electorals un centenar de persones amb mobilitat reduïda que no tenen una xarxa familiar o altres recursos per poder-se acostar als centres de votació.

L'acompanyament es farà amb vehicle de transport adaptat o a peu. L'objectiu és garantir el dret de vot dels col·lectius més vulnerables i preservar les mesures de seguretat anti-Covid tant dels voluntaris com de la gent gran, convocada a votar de les 9 del matí a les 12 del migdia, la primera franja recomanada.

 

 

La Creu Roja ofereix habitualment aquest servei, però en aquesta ocasió ha rebut menys sol·licituds d'acompanyament per anar a votar que en altres eleccions: un centenar en total. L'entitat ho atribueix a la pandèmia i a l'augment del vot per correu. El nombre de persones que s'han ofert voluntàries, en canvi, s'ha doblat.

 

 

Una trentena d'assemblees locals i comarcals de la Creu Roja han organitzat el dispositiu d'acompanyament i han millorat els protocols per garantir la seguretat.

A Barcelona hi participen 32 voluntaris, que facilitaran l'accés a set col·legis electorals amb barreres arquitectòniques.

S'han reduït les sol·licituds d'acompanyament, mentre que s'ha doblat l'oferiment de voluntaris CCMA)

 

 

Campanya de sensibilització

La Creu Roja ha aprofitat la jornada electoral per desplegar voluntaris de salut comunitària per promoure les mesures preventives per combatre la pandèmia, com són distància social, repartiment de mascaretes i ús de gel hidroalcohòlic.

En alguns municipis, la Creu Roja també hi intervindrà per gestionar les cues per votar i garantir l'accessibilitat als centres electorals, sobretot els que s'estrenen com a col·legi electoral amb motiu de la pandèmia i no compten amb totes les facilitats per als col·lectius amb mobilitat reduïda.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut