Ceuta

Més de mig miler d'immigrants salten la tanca del Tarajal de Ceuta

Uns 25 subsaharians han estat atesos a l'hospital després de superar la tanca de sis metres d'aquesta frontera

RedaccióActualitzat

Més de 500 persones han saltat, de bon matí, la tanca de la frontera del Tarajal, a Ceuta, i han entrat a la ciutat autònoma des del Marroc. La majoria -uns 400- s'ha dirigit al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). Diversos subsaharians tenen talls i contusions. Un total de 25 immigrants han hagut de ser atesos a l'hospital de Ceuta. També han tingut ferides tres agents de la Guàrdia Civil.

 

 

Fonts de l'ONG Caminant Fronteres apunten que hi ha alguns ferits en la banda del Marroc perquè han caigut de la tanca, que té una altura de sis metres i una llargada de vuit quilòmetres.

El gruix dels immigrants estan concentrats al CETI, amb una capacitat operativa d'unes 500 places i que ara ja acollia unes 600 persones. Els nous 400 subsaharians esperen ara què és el que passarà amb ells. El director de Salut i Emergència de la Creu Roja a la zona, Clemente Núñez, admetia a "El matí de Catalunya Ràdio" que no s'identifica l'edat dels que han saltat la tanca. Recordem que els menors queden exclosos de les devolucions en calent.

 

 

 

L'entrada dels immigrants ha passat al voltant de les sis del matí, per quatre punts diferents del perímetre fronterer, segons fonts policials.

Marroc diu que "ha avortat" l'entrada de 250 immigrants

Des de l'altra banda de la tanca, el govern del Marroc ha assegurat que la policia del seu país "ha avortat l'entrada de 250 immigrants clandestins" a Ceuta, en un comunicat que no esmenta els més de 500 subsaharians que sí han accedit al territori espanyol a primera hora d'aquest matí.

La nota assenyala que els incidents han causat 30 ferits, deu d'ells entre les forces de l'ordre del Marroc. A més, la policia marroquina ha arrestat 110 de les persones que han intentat saltar la tanca. Tots ells, apunta el comunicat, han estat "entregats als serveis competents de la policia per completar la investigació."

Al desembre de l'any passat hi va haver l'última acció massiva amb èxit en aquesta tanca, quan també prop de 500 immigrants van aconseguir entrar a Ceuta. Al gener ho van tornar a intentar més d'un miler de persones, però només dues ho van aconseguir.

♦ El documental "Tarajal" remou les xarxes i reclama conseqüències polítiques

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut