D'esquerra a dreta, Rita Maestre, Mónica García i Manuela Bergerot, portaveus de Més Madrid (EFE/Daniel González)

Més Madrid assegura que no sabia res del cas Errejón: "Hauríem anat a comissaria"

Podem diu que va fer-li arribar a Yolanda Díaz l'acusació que va aparèixer l'estiu passat a Twitter contra el polític

Actualitzat

La portaveu de Més Madrid i ministra de Sanitat, Mónica García, ha assegurat que el partit no sabia res sobre les acusacions contra Íñigo Errejón per violència sexual fins aquesta setmana. "Si haguéssim sabut que era un agressor, no li hauríem recomanat ajuda professional; hauríem anat a comissaria", ha declarat.

García ha comparegut aquest dilluns en una roda de premsa acompanyada de Rita Maestre i Manuela Bergerot, portaveus de la formació a l'Ajuntament de la capital i a la comunitat madrilenya, respectivament.

La ministra de Sanitat ha afegit que sabien que el polític tenia "problemes personals d'una altra índole", però no tenien constància de cap rumor sobre violència masclista.

"Per descomptat que no sabíem res sobre que Íñigo Errejón fes servir el seu poder per agredir sexualment", ha insistit Rita Maestre. Aquest diumenge, Maestre --que va ser parella d'Errejón durant anys-- ja va publicar un comunicat contundent en què assegurava que se sentia "profundament enganyada".

Van creure's explicacions "insuficients"

Fins ara, l'únic cessament --a més del d'Errejón-- ha estat el de la diputada Loreto Arenillas, excap de gabinet del polític, per una denúncia anònima que va sorgir l'estiu de l'any passat. En un fil de Twitter, una dona va acusar el polític d'agressió sexual durant una festa a Castelló.

Segons Més Madrid, Arenillas hauria encobert i rebaixat la importància dels fets, actuant pel seu compte i no en representació del partit.

D'esquerra a dreta, Rita Maestre, Mónica García i Manuela Bergerot, portaveus de Més Madrid (EFE/Daniel González)

En aquell moment, però, des de la direcció van creure's les explicacions de la diputada: "Va ser un error haver donat per bona la seva versió", ha reconegut Maestre.

"Vam creure'ns unes explicacions insuficients i que no eren correctes. Hem admès aquest error."

Arenillas, per la seva banda, nega haver ocultat els fets i diu que ho va posar en coneixement de la direcció del partit, a qui acusa de difondre "informació falsa":

Podem diu que va avisar Díaz

Podem ha explicat aquest dilluns que fa un any, en conèixer la denúncia d'una dona a través d'X que acusava Errejón d'agressió sexual en una festa a Castelló, l'hi van fer arribar a Yolanda Díaz.

"Ho vam posar en coneixement de la persona que enteníem que podia fer alguna cosa al respecte, que era Yolanda Díaz", ha declarat Pablo Fernández, secretari d'organització i coportaveu del partit morat.


Manuela Carmena: "Em sembla horrible"

L'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena ha publicat un comunicat a Instagram per valorar el cas Errejón. "Em sembla horrible. Mai vaig poder pensar ni vaig sentir res relatiu a aquest comportament", ha indicat.

Carmena i Errejón van encapçalar les llistes de Més Madrid a les eleccions del 2019 a l'alcaldia de Madrid i la comunitat madrilenya, respectivament.

Errejón i Carmena
Errejón i Carmena durant la campanya del 2019

L'exalcaldessa ha assegurat que va tenir "un gran xoc" en conèixer les denúncies per violència sexual contra l'exportaveu de Sumar.

"Em dol profundament, pel que estiguin passant les víctimes d'aquests comportaments, i em dol que una persona que era un referent ideològic a l'esquerra pugui haver tingut aquesta actitud."

Carmena ha suggerit que es coneguin els polítics no només per la seva "lucidesa política i intel·lectual", sinó també per la "intel·ligència emocional" i la seva "sensibilitat".


Díaz reuneix el grup parlamentari

A les quatre de la tarda, la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, trenca el silenci sobre l'escàndol, que ha esclatat mentre es trobava de viatge oficial a Colòmbia.

Ho farà durant la reunió del grup parlamentari de Sumar, que té vacant el càrrec de portaveu al Congrés després de la sortida d'Errejón, amb l'interrogant de si aquest dilluns es comunicarà el nom de la nova cara visible del partit a la cambra baixa.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualÍñigo ErrejónYolanda Díaz
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut