Més Madrid, el partit d'Errejón, es presentarà a les eleccions del 10N

La formació farà la competència per l'esquerra al PSOE i a Unides Podem, amb qui Errejón va trencar per presentar-se amb Manuela Carmena a l'Ajuntament de Madrid
Redacció Actualitzat
TEMA:
Unides Podem

Les eleccions espanyoles del 10 de novembre tindran un nou actor: Més Madrid. La formació que l'exfundador de Podem Íñigo Errejón va crear per a les eleccions municipals de Madrid farà el pas i es presentarà el 10N.

La formació ho ha decidit en una assemblea aquest diumenge a la tarda a Madrid. Una trobada a la qual no ha assistit Errejón i en què no s'ha decidit ni nom ni candidat. Tot apunta, però, que el d'Errejón és el nom més lògic per liderar-lo. Aquestes incògnites es desvelaran dimecres en una nova assemblea que farà oficial la decisió de concórrer als comicis.

En la reunió d'avui ha quedat clar que les bases de Més Madrid creuen que el 10N podrien esgarrapar els vots de l'abstenció, els dels votants d'esquerres que se senten decebuts.

La candidatura de Més Madrid intentarà fer ombra a Unides Podem, a la qual ja va superar sobradament en les eleccions a la ciutat de Madrid. La formació no tem la disgregació i fragmentació del vot com ja va passar a les elecciones municipals i autonòmiques. Al contrari, estan convençuts que d'aquesta manera podrien frenar la suma de la dreta. 

Les bases també han debatut sobre la possibilitat de presentar-se a altres circumscripcions, però serà difícil, ja que no tenen implantació territorial. També s'ha especulat amb l'opció de fer coalició amb Compromís, però no hi ha res tancat.

Errejón ha dit que ell hauria donat els seus vots sense condicions al PSOE per conformar un govern progressista i evitar anar a eleccions.

ARXIVAT A:
Unides Podem Eleccions generals 2019-10N
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut