Mestres interins de baixa per la Covid perden la plaça assignada abans d'incorporar-se

Els sindicats detecten una cinquantena de casos i denuncien que perdin la feina i el dret a atur per seguir les normes de seguretat

Aquests dies estan sortint casos de mestres que tenien una plaça interina i l'han perduda per haver hagut d'agafar la baixa abans de començar el curs. Han firmat contractes per fer reforç durant tot el curs però abans de començar han donat positiu en coronavirus. No poden anar a l'escola i s'exposen a perdre la garantia que tenien de treballar tot l'any.

Els sindicats han detectat una cinquantena de casos i denuncien que perdin la feina per seguir les recomanacions de seguretat contra la Covid. Una mestra ha explicat el seu cas a TV3.

El 3 de setembre va acceptar un nomenament de mestre de reforç Covid en una escola de Barcelona que havia de durar tot el curs, però just dos dies després va comença a tenir símptomes de la malaltia. Dilluns va rebre el resultat positiu de la PCR i va demanar la baixa.

"La meva sorpresa va ser dimarts a la tarda que em truca la directora i em diu que el Consorci no accepta la meva baixa. Hi ha una normativa que diu que per prendre possessió d'aquesta plaça has d'anar el primer dia a l'escola, entregar la credencial i treballar un dia. Però amb aquesta PCR que jo encara no sabia, ¿què he de fer, presentar-me a l'escola amb el Covid i creo un brot?"

Després de donar positiu aquesta mestra ha perdut l'assignació de feina que tenia (CCMA)

No és l'única. A més d'aquestes denúncies als sindicats, també s'han denunciat casos similars que s'han fer virals a les xarxes.


Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC, denuncia que perdin la feina per seguir les recomanacions de seguretat.

"Hem detectat una cinquantena de casos de persones que, per responsabilitat social, han mantingut la quarantena i han perdut un lloc de treball que tenien fins al 31 d'agost."

El Departament d'Ensenyament al·lega que, en ser substitucions fetes al setembre, tot i ser d'un any, no poden mantenir aquestes places. I que, per tant, aquestes persones hauran d'esperar, un cop tinguin l'alta, un nou nomenament. En aquest cas, però, serà molt difícil que sigui de tot el curs, com se'ls hi havia assignat.

 

ARXIVAT A:
Educació SalutDrets laboralsCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut