Meta es veu obligada a frenar a Europa l'ús de textos, imatges i àudios dels seus usuaris per entrenar els models d'intel·ligència artificial (Reuters/Dado Ruvic)

Meta, obligada a aturar l'ús de fotos d'usuaris de Facebook i Instagram per entrenar la IA

La companyia de Mark Zuckerberg ha pres la decisió de mala gana obligada per la regulació europea i diu que és "un pas enrere per a la innovació"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Intel·ligència artificial

Meta fa marxa enrere en els plans per entrenar els seus models d'intel·ligència artificial amb les publicacions i les imatges dels usuaris de Facebook i Instagram a Europa. Ho ha comunicat Data Protection Commission Ireland (Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda), l'autoritat que regula la protecció de dades a Irlanda, país on hi ha la seu de Meta a Europa. 

Segons aquest organisme, Meta els ha comunicat la decisió d'aturar els plans per entrenar la seva IA fent servir el contingut publicat per adults a Facebook i Instagram a la Unió Europea. Una decisió que Meta hauria pres de mala gana i forçada per la comissió irlandesa de protecció de dades. 

Les queixes de diversos països europeus i una desena de denúncies han motivat el canvi, que no significa, necessàriament, que l'empresa desisteixi definitivament de la seva intenció.

En un comunicat que Meta hauria remès a l'organisme irlandès, la multinacional de Mark Zuckerberg es mostra decebuda amb les autoritats europees. Assegura que frenar l'ús de les imatges i els textos generats pels seus usuaris per entrenar els models Meta IA és "un pas enrere per a la innovació europea, la competència en el desenvolupament de la IA i comportarà retards per portar els beneficis de la IA als ciutadans d'Europa".

Segons la nova política de privacitat de la companyia, els usuaris de Facebook i Instagram tenien de termini fins al 26 de juny per mostrar la seva oposició que la companyia fes servir fotos, textos i, fins i tot, gravacions d'àudio dels seus perfils. 

Meta encara no ha fet oficial aquest canvi de rumb a Europa i caldrà veure si es tracta només d'un retard o si descarta de forma definitiva l'ús de textos i imatges dels usuaris. En aquesta notícia t'expliquem quins passos cal seguir per oposar-se que Meta faci ús del teu contingut: 

 

ARXIVAT A:
Tecnologia Xarxes socials Intel·ligència artificial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut