Cues al carrer Pelai de Barcelona, el primer dissabte de desembre (ACN / Carola López)

Metges i experts veuen insuficients les noves mesures: l'efecte Nadal pot ser "irreparable"

Els científics alerten que al gener hi pot haver una situació semblant a la del març i demanen que es redueixin més els contactes socials
Actualitzat
TEMA:
Desescalada

Des de l'àmbit mèdic i científic coincideixen a dir que les mesures anunciades aquest divendres pel govern no varien gaire el que ja teníem i que de moment no està servint per aturar l'augment d'infeccions. Alerten que al gener ens podem trobar amb una tercera onada, igual o pitjor que la primera.

"Tindrem una tercera onada molt complicada", ha dit l'infectòleg de l'Hospital del Mar Robert Güerri. També té una opinió semblant el cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital de Sant Pau, Joaquín López Contreras:

"El que pot passar per les festes de Nadal pot ser irreparable i la situació als hospitals a primers de gener pot ser tan dramàtica com ho va ser al març".

 

Aquest metge de Sant Pau creu que s'ha de fer "la meitat o menys de la meitat" del que permet el govern i que "hem de reduir els nostres contactes de forma dramàtica durant les pròximes setmanes i probablement mesos".

 

El físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili Àlex Arenas també considera que les mesures anunciades aquest divendres han quedat curtes i ha parlat de "decoració" en comptes de la "intervenció quirúrgica" que creu que calia.

 

 

Des del Col·legi de Metges de Barcelona, el president Jaume Padrós creu que "hauríem d'estar amb restriccions molt més notables" i ha demanat als polítics que destinin diners als sectors més afectats per la pandèmia, perquè això permetria mesures més dràstiques, com s'està fent a Alemanya, Dinamarca i els Països Baixos, que han paralitzat tota l'activitat no essencial fins passat festes.

 

 

Les mesures es revisaran el 28 de desembre, però el govern no ha avançat quines noves restriccions aplicarà si les dades no milloren.
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Salut Desescalada
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut