Migrants de l'Open Arms desesperats es llancen al mar per intentar arribar a la costa

Més d'un centenar de persones fa 17 dies que esperen a bord del vaixell arribar a un port segur

RedaccióActualitzat

La situació a bord de l'Open Arms fa dies que és tensa i desesperada. Fa 17 dies que més d'un centenar de persones conviuen a bord a l'espera de poder desembarcar a Europa. Aquest diumenge s'ha donat una imatge que descriu la desesperació a bord del vaixell. L'ha tuitejat el director d'Open Arms, Òscar Camps: migrants saltant del vaixell per arribar a la costa.

 

El vaixell es troba des de mitjans de setmana a una milla nàutica de la costa de Lampedusa. Això són més de 1.800 metres nedant. La sensació, però, és que la costa és a tocar i alguns migrants han decidit saltar al mar per intentar la travessia.

L'arribada d'una patera aquest dissabte a la nit pot haver esperonat els migrants de l'Open Arms. Una embarcació amb 57 migrants ha pogut atracar aquesta nit a Lampedusa. La barca, de només sis metres, ha aconseguit arribar aquesta nit a l'illa de Lampione, al costat de Lampedusa, superant tots els dispositius de vigilància i controls. Tots han estat traslladats al centre d'acollida de Lampedusa, excepte dues persones, que se les han endut en ambulància cap a una clínica.

Ahir també van desembarcar finalment 27 menors.

L'ONG també ha fet públiques avui unes imatges on es pot veure la tensió que es viu a bord del vaixell. Hi ha plors, crits i petites baralles entre els migrants que porten 17 dies confinats al buc:

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut