Milers de persones es concentren davant dels ajuntaments contra la sentència

Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

A les vuit del vespre s'han convocat nombroses concentracions de protesta contra la sentència del judici al procés arreu de Catalunya.

A la plaça Sant Jaume de Barcelona, 6.000 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, s'han aplegat per manifestar el seu rebuig a les penes imposades als nou polítics i líders socials inculpats.

 

 

A Sant Jaume s'ha llegit un manifest conjunt on han reclamat "més unió que mai" davant "l'atac sense precedents" que creuen que suposa la sentència. El manifest ha qualificat la sentència d'"intent barroer de criminalitzar l'independentisme" i creuen que hi ha la voluntat d'associar l'independentisme a la violència.

L'acte, que ha durat poc més de mitja hora, ha transcorregut enmig de càntics com "presos polítics, llibertat", "fora les forces d'ocupació" o "fora, fora, fora la bandera espanyola", en referència a la bandera penjada al Palau de la Generalitat. La concentració ha acabat amb el cant d'"Els segadors".

A l'acte, hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, entre altres representants polítics.

Els manifestants han omplert la plaça i també les vies adjacents com la Via Laietana.

 

A la resta de capitals catalanes també s'han fet convocatòries davant dels ajuntaments:

A Lleida, vuit mil persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat davant la Paeria. La policia ha detingut una persona, la tercera arrestada aquest dilluns a Catalunya, després de les de línia 9 del metro i de Mataró. 

 

A Tarragona, el tall de l'AP-7 s'ha interromput perquè els assistents poguessin anar fins a la concentració convocada a la plaça de la Font:

 


 

 



Centenars de persones s'han manifestat a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa:

 


Milers de persones han omplert la plaça Mercadal de Reus:

 


A Girona, han estat 25.000, segons dades dels Mossos d'Esquadra, els manifestants que han fet front a la intensa pluja que queia en el moment en què ha començat la concentració:

 


 

Els manifestants han omplert la plaça 1 d'Octubre de Girona aquest vespre (ACN)


La plaça Major de Vic ha estat un altre dels punts de concentració contra la sentència:

 

També hi ha hagut concentració a Terrassa, una manifestació que ha aplegat quatre mil persones:

 


Davant de l'Ajuntament de la capital de l'Anoia, Igualada:

 


A Palma, també sota la pluja, un miler de manifestants s'han concentrat per manifestar la seva disconformitat amb la sentència del Suprem:

 

 

A Maó, desenes de persones s'han manifestat amb cassoles i cridant "Ho tornarem a fer":

 


 

ARXIVAT A:
Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut