La manifestació a favor de Palestina i el Líban al passeig de Gràcia de Barcelona

Milers de persones es manifesten a Barcelona per Palestina i el Líban per l'aniversari del 7-O

La protesta coincideix amb el primer aniversari de la guerra a Gaza i reclama la fi del conflicte amb el lema "Aturem el genocidi"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

Aquest dilluns farà un any de l'atac de Hamas a Israel. El 7-O que va marcar l'inici d'una nova escalada del conflicte al Pròxim Orient en què la resposta israeliana ha deixat més de 41.000 morts a Gaza, segons el Ministeri de Sanitat de Hamas.

Per demanar el final de la guerra, milers de persones s'han manifestat al centre de Barcelona. Amb el lema "Aturem el genocidi", els assistents s'han trobat al passeig de Gràcia.

Segons la Guàrdia Urbana, 4.500 persones han participat en la manifestació, que ha acabat a la plaça de Catalunya

La pancarta amb el lema "Aturem el genocidi a Palestina" (3Cat)

"Portem un any de massacre a Gaza, Cisjordània i ara el Líban. I el món ho està mirant en càmera lenta i no diu ni piu", ha criticat Salah Jamal, de la Comunitat Palestina de Catalunya

Els assistents també han exigit al govern espanyol que posi fi al "comerç d'armes i de tecnologia militar i de seguretat amb Israel", així com el trencament total de relacions "diplomàtiques, institucionals, econòmiques, esportives i culturals" amb el país hebreu.

"L'estat sionista d'Israel està cometent un genocidi i crims de guerra contra civils", assegura Ghasan Saliba, de l'Associació Catalunya-Líban, que ha apuntat que fa menys de 24 hores hi ha hagut un atac indiscriminat al sud de Beirut "amb l'objectiu de crear terror i terra cremada".

"La manifestació d'avui vol fer una crida per exigir als governs de la UE que aturin la venda d'armes a Israel i s'acabi el genocidi"

Els assistents també exigeixen al govern espanyol que posi fi al comerç d'armes amb Israel (3Cat)

Alys Samson-Estapé, de la Coalició Prou Complicitat amb Israel, ha volgut adreçar un missatge directe a Pedro Sánchez, Salvador Illa i Jaume Collboni: "Prou comerç d'armes amb Israel i trenquin relacions".

CCOO i UGT han participat en la manifestació, on també s'han vist membre dels comuns i de la CUP.

Els manifestants denuncien el que consideren complicitat amb Israel (3Cat)

Aquest dissabte hi va haver diverses manifestacions arreu del món per denunciar la guerra a Gaza coincidint amb l'aniversari del 7-O.

ARXIVAT A:
Israel Gaza Guerra a Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut