Una terrassa de la rambla de la Llibertat de Girona (ACN / Aleix Freixas)

Des d'avui ja es pot circular sense restriccions entre les regions que estan en la fase 3

Les regions de Girona i la Catalunya Central passen aquest dilluns a la fase 3 i se sumen a l'Alt Pirineu i l'Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Actualitzat

A partir d'aquest dilluns, cinc de les set regions sanitàries de Catalunya es trobaran en la fase 3 de la desescalada. Girona i la Catalunya Central s'incorporen a les regions de l'Alt Pirineu i l'Aran, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, que ja van passar de fase la setmana passada.

Per tant, a partir d'aquest dilluns es podrà circular sense restriccions entre totes aquestes regions que estan en la fase 3: des del Pirineu a l'Ebre, i des de Girona a la Catalunya Central, per exemple, perquè totes estan en la mateixa fase.

Així queda el mapa de les fases a Catalunya a partir d'aquest dilluns

No es podrà viatjar, en canvi, des d'aquestes regions en fase 3 a les regions de Barcelona i Lleida, que de moment es mantenen encara en la fase 2, ja que la mobilitat entre regions de diferent fase no està permesa.

Els qui es desplacin des de zones en fase 3 no podran tampoc travessar els territoris en fase 2. Això vol dir que no es podran utilitzar els transports que passin per Barcelona i l'àrea metropolitana, com autobusos i trens. Tampoc circular per les autopistes i carreteres que travessin aquesta zona.

 

El govern demana el pas a fase 3 de Barcelona i Lleida

Tot i això, la situació podria canviar en els pròxims dies, ja que la Generalitat demanarà al govern espanyol que la setmana que ve tot Catalunya estigui en fase 3. Quim Torra ho ha reclamat a Pedro Sánchez durant la reunió de presidents d'aquest diumenge, l'última que es fa.

Aquest dilluns, el Procicat aprovarà que les regions de Barcelona i Lleida passin a la fase 3, però caldrà l'aprovació del Ministeri de Sanitat.

La Generalitat vol que el canvi de fase es faci com més aviat millor i, així, poder recuperar les competències i donar per acabat l'estat d'alarma.

El govern ha pres la decisió després que divendres Salut ja avancés que farien la petició perquè les zones passessin a la tercera etapa abans del cap de setmana si l'evolució de la pandèmia era l'"esperada".

Segons els plans actuals, havien d'esperar una setmana més, fins al 22 de juny, amb el final de l'estat d'alarma.

ARXIVAT A:
Coronavirus MobilitatFases de la desescaladaDesescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut