El ministre Illa i l'expresidenta del Congrés Ana Pastor a la festa (El Español)
Madrid

Ministres i líders polítics en una festa amb 80 persones en ple estat d'alarma a Madrid

La gala del cinquè aniversari del diari El Español va reunir personalitats de diversos àmbits, entre els quals el ministre de Sanitat, Salvador Illa

RedaccióActualitzat

Pluja de crítiques a les xarxes per la festa del cinquè aniversari del diari El Español, que dirigeix Pedro Jota Ramírez, i que va aplegar 80 persones a Madrid, en ple estat d'alarma.

A la gala, que es va fer al Gran Casino de Madrid, hi van assistir polítics d'un ampli espectre polític, inclòs el ministre de Sanitat, Salvador Illa, o la de Defensa, Margarita Robles, que era una de les premiades de la nit, o el de Justícia, Juan Carlos Campo. També hi van ser el president del PP, Pablo Casado; l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas; la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, o el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, entre molts d'altres, com els presidents de Múrcia i Castella-la Manxa.

Unides Podem ha informat en un tuit que ells van declinar l'assistència a l'acte. (Fotos cedides per El Español)

 

 

L'esdeveniment es va saltar les recomanacions de limitar les trobades socials i les restriccions de reunions de més de 6 persones.

A les fotos difoses pel mateix diari es pot veure assistents sense mascareta.

 

 

 

 

 

 

El Español i La Moncloa defensen les "garanties" de la festa

Segons El Español, la festa va "complir totes les mesures sanitàries i de seguretat", tant de la Comunitat de Madrid com del govern espanyol. Els 80 assistents estaven asseguts i suposaven un 33% de l'aforament de la sala. Els participants, afegeix el diari, es van distribuir en 12 taules de 6 persones i dues més de 4 i també es va garantir la distància de seguretat entre taules i persones.

I aclareix que només es va permetre deixar la mascareta de banda durant el sopar o quan algú pujava a la tribuna per rebre o entregar algun premi.

A banda, afirmen que l'acte va acabar a tres quarts d'11 de la nit i que, a les 11, una hora abans de l'inici del toc de queda a la Comunitat de Madrid, tothom se n'havia anat del recinte.

Preguntada pel tema, la ministra portaveu, María Jesús Montero, ha al·legat que l'acte tenia "totes les garanties", encara que ha matisat que "toca una autorreflexió".

"L'acte comptava amb totes les garanties que es dictaven per la Comunitat de Madrid, encara que, veient com la informació ha aparegut avui registrada, crec que toca una autoreflexió per part de tots els que hem de participar en actes públics, per limitar la nostra presència física en la mesura del possible."


Les explicacions no han convençut altres personalitats polítiques.

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha tirat d'ironia parlant dels joves i els botellons, mentre que l'expresident de la Generalitat Quim Torra ha considerat que les elits madrilenyes haurien de complir les mateixes normes que tothom. I l'exdiputat de Cs Toni Roldán ha advertit de la falta d'autoritat moral que poden suposar els fets a l'hora d'exigir responsabilitat a la ciutadania.  

 

 

 

 

La festa ha estat un dels temes del dia a Twitter a Espanya, amb etiquetes com #lasfotosdelavergüenza.

ARXIVAT A:
Coronavirus Mitjans de comunicació
Anar al contingut