La proposta de Barceló ja ha sigut estudiada pel Patronat de la Sagrada Família (ACN/Guillem Roset)

Miquel Barceló es proposa per fer un gran mural a la façana de la Glòria de la Sagrada Família

La comissió artística i la comissió teològica del temple hauran de decidir si la proposta, un gran mural ceràmic a l'estil de l'obra feta a la catedral de Palma, encaixa amb el projecte de Gaudí
Redacció Actualitzat
TEMA:
Sagrada Família

L'artista mallorquí Miquel Barceló ha plantejat la idea de fer un gran mural ceràmic a la Sagrada Família. En concret, el pintor, escultor i ceramista conegut internacionalment s'ha interessat per la façana de la Glòria, situada al portal principal de la basílica, ubicada cap al mar, al carrer Mallorca.

Ara, la proposta de Barceló, a l'estil de l'obra feta, per exemple, a la catedral de Palma, l'hauran de valorar des d'una comissió teològica i una comissió artística, que decidiran si encaixa amb el projecte de Gaudí.

Façana de la Glòria, al carrer Mallorca

La façana de la Glòria, encara en obres, ara per ara no té cap element ornamental. A partir del 2025 és quan es començaran a aixecar les vuit columnes que aguantaran les quatre torres de la façana. Un cop enllestida aquesta part, està prevista la construcció d'una polèmica escalinata en què s'haurà d'expropiar els veïns dels edificis del davant.

La relació de Miquel Barceló amb les obres d'Antoni Gaudí no ve d'ara. Del març al juny d'aquest mateix any, l'artista mallorquí va fer una mostra exhaustiva de les seves ceràmiques a la Pedrera. Aquesta exposició es deia "Tots som grecs", i estava formada per més de 100 peces fetes per l'artista durant la seva trajectòria artística.
 

Un cartell polèmic

La nova proposta de guarnir la façana de la Glòria s'ha donat a conèixer just després de la polèmica sobre el cartell commemoratiu dels 125 anys del Barça. A la il·lustració es pot veure la figura d'un home vestit amb els colors blaugrana. Al seu voltant, tot un conjunt d'elements minerals, vegetals i animals.

En la presentació, Barceló va afirmar que s'havia inspirat en Leo Messi. El cartell no va trigar a fer-se viral.

Entre les obres més destacades de Barceló, un dels creadors més reconeguts del panorama artístic contemporani a escala internacional, es troben la capella del Santíssim de Palma, a Mallorca, o la cúpula del Mercat de les Flors, a Barcelona.  

 

ARXIVAT A:
Art Sagrada Família
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut