Barcelona

Miquel Iceta a Quim Torra: "Vostè té majoria, però no sap què fer-ne"

RedaccióActualitzat

El líder del PSC, Miquel Iceta, intervé aquest dimecres a la tarda en el debat de política general al Parlament de Catalunya.

Ho fa després de la intervenció de Lorena Roldán, de Ciutadans, que ha obert el torn dels grups parlamentaris. 

El líder del PSC ha fet una crítica directa a l'obra de govern de Torra: ha considerat que el president de la Generalitat no sap què fer:

"Vostè té majoria, però no sap què fer-ne. Està desorientat: no està en condicions de dir cap on anar."

Iceta ha assegurat que el govern Torra és "un fracàs en la gestió", i li ha retret que ni tan sols no hagi aconseguit aprovar els pressupostos pel 2019. 

"Iniciativa i projecte"

Ha recordat frases del discurs del president de la Generalitat a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent agraint-li que llavors fes autocrítica.

En aquest sentit, li ha retret que llavors digués que a l'independentisme li ha faltat "el que ens havia fet grans: iniciativa i projecte".

Iceta ha assegurat que, d'acord amb el discurs de Torra d'aquest dimecres al matí, la situació no ha canviat, perquè "segueixen sense iniciativa i sense projecte".


"Un acord entre tots els catalans"

El líder del PSC ha assegurat que el 58% dels catalans desaprova la gestió del govern de la Generalitat.

En línia amb la tesi de Pedro Sánchez, que afirma que a Catalunya hi ha un problema de convivència, ha assegurat que la seva prioritat és "un acord entre tots els catalans."

"No volem una confrontació entre ciutadans de Catalunya, la nostra prioritat és aconseguir un acord entre tots els catalans."

En aquest sentit, ha assegurat que Torra parla d'"unitat" referint-se únicament a la unitat de l'independentisme, i l'ha acusat "d'adreçar-se a una part que no és la majoria".


Torra a Iceta: "Què li sembla si fem el referèndum?"

En la rèplica del president, que ha fet després de totes les intervencions del grups, però responent un per un, Quim Torra ha retret a Miquel Iceta que s'hagi referit a les enquestes.

En aquest sentit, l'ha animat a donar suport a fer un referèndum d'autodeterminació en el qual pot guanyar el "no":

"Què li sembla si fem el referèndum i ens deixem d'enquestes?  Tinguin en compte el següent: tots els referèndums democràtics s'han perdut, a Escòcia i al Quebec, hi ha molt a guanyar, assumim aquest repte democràtic."

Torra ha acceptat dues de les propostes d'Iceta: arribar a acords en matèria d'emergència climàtica i també aconseguir que l'anglès a l'escola tingui més bon nivell que ara.


Una solució "còmoda per a una àmplia majoria"

En la rèplica a Torra, Iceta ha afirmat que el PSC no és equidistant en el conflicte polític de Catalunya, sinó que té una posició pròpia.

En aquest sentit, el líder del PSC ha negat que un referèndum sigui una solució vàlida:

"Nosaltres no creiem que un referèndum sobre la independència sigui una solució, certificar una divisió per meitats, sinó buscar una solució en què se senti còmode una àmplia majoria."

Iceta ha assegurat que el PSC ha tingut "grans debats" sobre aquesta qüestió, i ha demanat respecte per la posició que han adoptat.

 

ARXIVAT A:
Debat política generalParlament de CatalunyaProcés catalàPSC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut