Barcelona

Missa a la Sagrada Família sense permís del Procicat per les víctimes de la Covid

Oficiada per l'arquebisbe Omella, no ha rebut l'autorització del Procicat perquè superava l'aforament permès

RedaccióActualitzat

Durant el cap de setmana diverses esglésies de Catalunya i Espanya han celebrat misses per les víctimes de la Covid. A Barcelona també s'ha fet, malgrat que el decret de restriccions pels brots de coronavirus no permet fer serveis religiosos amb més de 10 persones. L'arquebisbat de Barcelona ha obert la Sagrada Família als fidels i, tot i que ha reduït l'aforament, ha reunit més de 400 persones.

La missa l'ha oficiat l'arquebisbe Omella. L'arquebisbat ha reduït l'aforament fins al 23% i s'ha pres la temperatura a tothom que ha entrat al temple. Aquest és l'aspecte que ha presentat la sala durant la missa:

 

 

L'arquebisbat havia convidat a assistir presencialment a la cerimònia els familiars dels difunts i els representants de treballadors essencials que van donar servei durant el confinament.

 

"Amb joia, confiança i esperança"

En un comunicat, l'arquebisbat ha defensat la celebració de l'homilia per la reducció de l'aforament i per haver aplicat totes les mesures de seguretat exigides. A més, consideren incongruent la prohibició de celebrar missa si es permet l'entrada d'un miler de visitants.També ha amenaçat d'emprendre mesures legals si la Generalitat no canvia de parer en els pròxims dies.

El bisbe Omella havia de llegir el comunicat però finalment només ha esmentat de passada el conflicte:
 

Malgrat totes les dificultats de la pandèmia i malgrat altres dificultats que hem tingut per celebrar aquesta eucaristia, amb joia, confiança i esperança la celebrem avui 

 

Les autoritats de Barcelona han declinat assistir a l'acte. No hi ha anat ni l'alcaldessa Ada Colau ni cap representant de l'Ajuntament. El tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que han d'"acatar" les disposicions de la Generalitat "des del desacord més absolut".

 

 

La resolució del Procicat del 17 juliol de mesures per lluitar contra el coronavirus fixa la prohibició de fer actes religiosos amb més de 10 persones.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut