Missatges per als indecisos i crides al vot útil en l'últim dia de campanya del 14F

Actualitzat

Avui és l'últim dia de campanya per a les eleccions al Parlament i tots els partits s'han dirigit als indecisos, cadascun posicionant-se, lògicament, com el vot més útil d'aquestes eleccions.

En Comú Podem, que avui ha comptat amb la participació de Pablo Iglesias, es reivindica com la garantia que el pròxim govern serà d'esquerres. En el seu acte central, els comuns recorden que són a l'Ajuntament de Barcelona i al govern espanyol, i que ara també volen ser a la Generalitat, però en un govern d'esquerres; ni amb Junts per Catalunya, diuen, ni amb Ciutadans.

El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, reivindica la formació taronja com a partit frontissa. La líder del partit, Inés Arrimadas, ha participat a la manifestació de Jusapol per l'equiparació salarial dels diferents cossos de policia, una protesta que no s'ha prohibit com la de suport al raper Pablo Hasél.

El PDeCAT confia tenir representació "sí o sí". La candidata, Àngels Chacón, que no es creu cap de les enquestes que situen el seu partit fora del Parlament, reivindica l'espai del partit per compensar, diu, la deriva de l'independentisme cap a l'esquerra radical.

ERC ha fet pública avui una carta adreçada als indecisos. Reclamen que es vagi a votar per frenar la ultradreta. I també demanen el vot perquè hi hagi un president independentista i d'esquerres, com ha explicat Pere Aragonès en la presentació del manifest dels drets socials i laborals dels sindicalistes republicans.

També Laura Borràs, la candidata de Junts, ha fet una crida a la mobilització del vot independentista.

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha participat en un acte amb la ministra d'Exteriors Arancha González i ha carregat contra el pacte firmat pels partits independentistes amb què es neguen a fer cap govern amb els socialistes. Illa, que insisteix a qualificar-lo com "la foto de Colón dels independentistes", ha fet una crida als votants per passar pàgina de la divisió, l'enfrontament i el bloqueig del govern de Junts per Catalunya i Esquerra.  

Pel PP, Pablo Casado reivindica la trajectòria i la influència del seu partit a nivell estatal i europeu davant de Vox, que qualifica de formació residual i populista. En un acte amb el candidat Alejandro Fernández, Casado ha dit que el PP creu en l'estat de les autonomies i que no necessita sobreactuar, en referència als d'Abascal, i que el PP és l'únic que pot aturar el procés.

La CUP-G exigeix la regulació efectiva dels lloguers i que la Generalitat --a través del Departament d'Interior i dels Mossos-- no sigui còmplice dels desnonaments. Ho han dit en una roda de premsa davant la seu d'una empresa immobiliària, propietat del fill d'Aznar. Els anticapitalistes critiquen que els bancs i els fons voltor siguin els que marquen els preus del lloguer, i han instat Junts i Esquerra a triar en quin bàndol se situen.
 

Al vespre s'han celebrat els darrers actes de campanya, amb una crida a la participació aquest diumenge. Així ho ha recollit el Telenotícies Vespre.

Els candidats i els partits han aprofitat també fins a la mitjanit per fer campanya a les xarxes socials.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut