TikTok es utilitzat per 125 milions d'europeus (Pexels)

Mòbils sense TikTok: la Comissió Europea prohibeix l'aplicació als treballadors

S'ha fet per motius de ciberseguretat davant l'augment d'amenaces i la preocupació per un espionatge des de la Xina

La Comissió Europea ha prohibit als seus treballadors tenir TikTok. Segons Brussel·les, el principal motiu és la preocupació per la seguretat.

Dijous passat tot el personal va rebre un correu amb l'ordre d'eliminar TikTok dels seus dispositius electrònics oficials, però també dels personals, en el cas de tenir alguna aplicació instal·lada relacionada amb la feina, segons ha dit un alt funcionari del comissariat a Politico.

En un moment en què la tensió entre els països occidentals i la Xina va en augment, els països occidentals estan cada vegada més alarmats per la influència de la xarxa social xinesa.

Això es deu al fet que a principis de novembre TikTok va admetre que alguns dels seus empleats amb seu a la Xina podien accedir a dades dels seus usuaris d'Europa. De tota manera, la setmana passada va matisar que estudiaven mantenir la informació d'usuaris europeus en centres de dades a Europa.  

Garantir que el personal de la CE estigui ben protegit

En la compareixença informativa que ha tingut lloc aquest dijous, els portaveus Eric Mamer i Sonya Gospodinova han explicat que es tracta de mesures estrictes de ciberseguretat per garantir que el personal estigui ben protegit davant l'augment d'amenaces i incidents cibernètics.

 

També remarquen que la decisió és el resultat d'una anàlisi "acurada". Així ho afirmava Gospodinova en el seu Twitter:

 

A la roda de premsa han explicat que només s'aplica a aquells dispositius amb comunicacions relacionades amb la feina. També fan èmfasi en la importància d'aplicar millors pràctiques en l'ús de les xarxes socials i mantenir més consciència cibernètica.

Augmenta la preocupació als països europeus

Els Estats Units van prohibir el desembre passat l'ús de la plataforma en tots els dispositius del govern pels temors d'espionatge de la Xina.

Fins ara, la UE no s'havia plantejat prohibir l'aplicació, amb algunes excepcions, però la preocupació per l'espionatge ha anat en augment.

Als Països Baixos, per exemple, van restringir l'ús de TikTok i consideren l'opció de prohibir-lo. Els partits de coalició neerlandesos han demanat restriccions en les xarxes dels dispositius del Parlament i el govern ha demanat als serveis d'intel·ligència que estudiïn si l'aplicació suposa un risc. 

El Parlament britànic, per la seva banda, va tancar el seu compte a TikTok l'agost passat, després que els seus diputats manifestessin preocupació per l'ús que podria fer el propietari xinès ByteDance de les dades de la xarxa social.

Altres països, com França, van atacar al desembre l'empresa catalogant-la d'"enganyosa innocent" i de "font de desinformació russa".

 

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaEstats UnitsXinaTikTok
Anar al contingut