Un dels trams de l'avinguda de la Vila de Moià
Un dels trams de l'avinguda de la Vila de Moià

Moià aprova el projecte executiu de pacificació i ordenació del trànsit de l'avinguda de la Vila

Actualitzat

ACN Moià - L'Ajuntament de Moià ha aprovat el projecte executiu de pacificació i ordenació de l'avinguda de la Vila amb l'objectiu de millorar la seguretat viària. Segons explica el consistori, l'entorn d'aquesta avinguda és un dels principals àmbits d'activitat del municipi, amb una alta mobilitat a peu vinculada a l'activitat comercial, social i residencial. A més, el vial té un trànsit elevat de vehicles degut a l'alta oferta d'aparcament que hi ha actualment. Amb un cost superior als 200.000 euros, el projecte preveu l'ampliació de les voreres, l'aixecament dels passos de vianants i l'eliminació de places d'aparcament.

Segons informa l'Ajuntament de Moià, el pla preveu actuar en tots els passos de vianants dels carrers que surten o arriben a l'avinguda, aixecant-los fins a cota de vorera, i també està previst ampliar les voreres. A més, el pla contempla l'eliminació dels aparcaments de la zona blava i es deixaran només les places de càrrega i descàrrega, les de persones amb mobilitat reduïda, les comercials de màxim 15 minuts i els aparcabicicletes.

Els treballs tindran un cost total de 213.000 euros i es preveu que tinguin una durada de 28 setmanes. L'Ajuntament ha sol·licitat una subvenció per un import de 150.000 euros al Servei Català de Trànsit del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, pel desenvolupament d'actuacions vinculades a la mobilitat segura i sostenible, intel·ligent, la pacificació del trànsit i la reducció de l'accidentalitat en l'àmbit urbà.

Anar al contingut