Molts dubtes i poques certeses sobre l'origen de l'explosió a l'hospital de Gaza

Repassem versions i dubtes sobre què va passar a l'Hospital Al-Ahli per intentar treure'n l'entrellat en aquests temps farcits de fake news
Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

Tot són versions i dubtes sobre què va passar a l'Hospital Al-Ahli, tant per part d'experts com de gent que no hi entén, però que pensa i dedueix.

D'entrada, l'origen de l'atac. Hi ha qui diu que no pot ser Israel, perquè Israel tira míssils. Que els míssils deixen cràters i que al lloc de la massacre no n'hi ha. També que la destrucció de l'edifici és relativa, com si fos fruit d'un projectil menys potent que un míssil.

Però ja hi ha qui ho contradiu, ensenyant la imatge d'un míssil que no faria cràters.

També han circulat diverses imatges de pantalles on es veuria un coet, com els que utilitza Hamas, que es desvia de trajectòria i cau sobre l'hospital.

La teoria que un coet no causa tanta destrucció es rebat dient que hauria fet explotar la benzina dels vehicles que hi havia a l'aparcament.

Una de les imatges que va fer servir Israel per acusar Hamas la va haver de retirar perquè ja es va comprovar que era de l'any passat, amb una Gaza il·luminada per una electricitat que ara no té.

En la següent que va mostrar, l'hora incrustada al vídeo no es correspondria amb la del bombardeig.

També hi ha discrepàncies en el nombre de víctimes. Per a alguns, no és creïble que a l'aparcament i als jardins de l'hospital, les zones més afectades, hi hagués 500 persones.

D'altres asseguren que sí, que centenars de víctimes s'hi havien instal·lat, pensant que estaven segures al costat d'un edifici protegit per la legislació internacional.

També hi ha disquisicions sobre a qui beneficiaria o perjudicaria una massacre com aquesta, estratègicament parlant, i això dona per multitud d'arguments, del més sòlid al més conspiranoic.

Potser hi ha estudis d'experts independents que en puguin treure l'entrellat, però en aquests temps farcits de fake news, és probable que els qui no vulguin creure les seves explicacions no les creguin, i sostindran que qualsevol prova que mostrin s'ha falsificat.

 

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut