Molts treballadors de bars i restaurants no tornaran dilluns a la feina

Les limitacions d'aforament i d'horaris faran que alguns locals optin per continuar tancats i molts dels que reobriran no recuperaran tot el personal que ara mateix està amb un ERTO
Actualitzat
TEMA:
Desescalada

Els restaurants podran obrir a partir de dilluns, amb límits a la capacitat i l'horari. Part del sector respira alleujat, però alguns locals continuaran tancats perquè no els surt a compte i molts dels que reobriran no recuperaran tot el personal que està amb un ERTO, ara mateix.

"De les sis persones que tenim en ERTO, com a màxim en recuperarem un parell", diu David Romero, director general del Grup Andilana, que explica que els sopars representen el 85% de la facturació normal.

Mentre s'espera la publicació al DOGC de les noves mesures, el sector de la restauració avisa que les condicions anunciades per a la primera fase de la desescalada comprometen la viabilitat dels negocis. Les terrasses podran obrir amb 4 persones per taula i a l'interior només es podrà ocupar un 30% de l'aforament.

Fins ara, el menjar per emportar està suposant activitat per a alguns, però uns ingressos que gairebé ni cobreixen les despeses. Jordi Llord, propietari de Craft Beer Barcelona, ho resumeix així: "Abans que estar a casa podem donar feina a un equip de 20 persones a la cuina i estem treballant, però això tapa un forat, no és cap solució".

 

Una cafeteria tancada a Barcelona (Europa Press/David Zorrakino)

Com reclamava el sector, finalment es podrà obrir per sopar, des de les sis de la tarda fins a dos quarts de deu del vespre, un horari que els restauradors consideren insuficient i fins i tot n'hi ha que renuncien a obrir els locals al públic fins a més endavant. És el cas del restaurant gastronòmic Disfrutar, com explica el copropietari Eduard Xatruch:

"L'experiència gastronòmica dura dues hores i mitja o tres i és impossible donar de sopar. Un 30% d'aforament acaba implicant, 'de facto', un 15%, perquè al final no tenim el torn de la nit i obrir un 15% al migdia és una facturació molt minsa."

 

Explica que d'aquesta manera no es poden ni cobrir els costos fixos i conclou: "La gent no canviarà els seus hàbits de sopar d'un dia per l'altre per un decret de la Generalitat".

ARXIVAT A:
Desescalada Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut