Barcelona

Montilla: "La música del model de finançament no és acceptable, n'esperem la lletra"

El president de la Generalitat ha parlat de la proposta de finançament presentada pel vicepresident del govern espanyol, Pedro Solbes. A José Montilla, "la música d'aquest model de finançament no li sembla acceptable" i espera coneixe'n la lletra per poder valorar-ho amb més detall. Ho diu en el decurs d'una entrevista que publica "El Periódico". Montilla obre la porta perquè el model de finançament es millori d'aquí al 9 d'agost, però adverteix que el seu govern no subscriurà un acord que no sigui satisfactori. El president Montilla també recorda al govern d'Espanya que l'Estatut és una llei orgànica que cal complir i no un capritx dels catalans.

Actualitzat
El president de la Generalitat avala avui la preocupació mostrada ahir pel conseller d'Economia després de conèixer per boca del ministre d'Economia les bases del nou finançament autonòmic. En una entrevista al diari "El Periódico" José Montilla assegura sobre la proposta de Solbes que "la música no és acceptable" i que ara cal esperar a veure què diu la lletra. "I si la lletra no és millor -ha continuat-, ho direm dimarts en el Consell de Política Fiscal i Financera". El president català avisa, a més, que la negociació serà llarga i no precisament fàcil ni còmoda.

Sobre la data del 9 d'agost d'aquest any que marca l'Estatut com a límit per arribar a un acord marc amb el govern espanyol sobre el nou sistema de finançament per a Catalunya, Montilla creu que hi ha voluntat política de complir el termini. "Després caldrà desenvolupar l'acord, però per dissenyar el nou model hi ha temps suficient, si es vol."
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut