Barcelona

Montilla vol que Iceta li prengui el relleu a l'executiva federal del PSOE

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, es perfila com la persona que substituirà el primer secretari de la formació, José Montilla, a l'executiva federal del PSOE, i l'acompanyarà Carme Chacón, que renovarà el càrrec que hi tenia fins ara. La decisió se sabrà aquest cap de setmana que és quan el PSOE celebra el seu 37è Congrés a Madrid. Iceta i Chacón tindran una missió clau dins la direcció socialista: suavitzar les relacions entre el PSC i el PSOE, unes relacions que han anat a pitjor des que els socialistes estan al govern de la Generalitat.

Actualitzat

El primer secretari del PSC, José Montilla, tenia tres noms sobre la taula: el del viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, el del secretari d'Organització, José Zaragoza, i el del portaveu adjunt del grup socialista al Congrés, Daniel Fernández. I dels tres, ha optat per Iceta. Creu que amb les seves qualitats sabrà vendre perfectament els interessos catalans davant de José Luis Rodríguez Zapatero. La decisió final, però, es prendrà durant el Congrés del PSOE d'aquest cap de setmana.

Iceta i Carme Chacón, que renovarà el càrrec dins la direcció del PSOE, seran els encarregats de fer més fàcils les relacions entre el PSC i el PSOE que s'han malmès des que el PSC va entrar al govern de la Generalitat i tots dos executius es van veure les cares en qüestions com l'Estatut de Catalunya, les infraestructures i el finançament.

El 37è Congrés del PSOE, que comença aquest divendres, reunirà gairebé 1.000 delegats, 1.000 convidats, més de 500 observadors i s'hi debatran 6.500 esmenes. Pel que fa a la delegació del PSC, hi aniran 96 representants i estaran encapçalats per José Montilla i Daniel Fernández.

Anar al contingut