Barcelona

Montilla vota en contra de l'abolició de les corrides de toros perquè creu en la llibertat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha confessat que ha votat en contra de prohibir les corrides de toros i ha demanat "respecte, moderació i sentit de la responsabilitat" després que el Parlament català hagi aprovat una ILP per prohibir les curses de braus a Catalunya per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions. Montilla ha censurat aquells que han portat el debat al terreny identitari i no l'han basat en la defensa dels animals.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha confessat en roda de premsa que ha votat en contra de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya, però ha afegit que respecta la decisió del Parlament que ha votat a favor d'abolir-les a partir de l'1 de gener del 2012 i ha donat llum verda a la primera ILP de la legislatura.

Montilla ha estat absent durant el debat i s'ha incorporat en la votació, en la qual el grup socialista havia donat llibertat de vot, que ha prosperat per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions.

Montilla ha argumentat el seu vot d'aquesta manera: "He votat en contra de la prohibició perquè crec en la llibertat i hauria preferit que la continuïtat o no de les corrides fos una decisió tranquil·la i normalitzada dels hàbits socials dels catalans i també conseqüència de la imparable cultura en favor dels drets dels animals abans de cap imposició legal".

El president de la Generalitat ha censurat aquells que han tractat la qüestió des del punt de vista identitari i no basant-ho en la protecció dels animals, aquells que, segons Montilla, han volgut fer del debat un "termòmetre de les relacions entre Catalunya i Espanya".

El president de la Generalitat ha acabat la seva intervenció sense admetre preguntes dels periodistes.

Mas vota a favor per "consciència personal"

El líder de CiU, Artur Mas, ha comparegut també al Parlament per explicar i argumentar el seu vot. Mas ha explicat que ha votat a favor de prohibir les corrides de toros a Catalunya per "consciència personal" i no per una qüestió ideològica. El líder de CiU ha afegit que d'aquesta manera creu que tindrà "una Catalunya millor". Mas ha explicat que no havia revelat fins ara el sentit del seu vot perquè no volia condicionar altres diputats del seu grup.

Mentrestant, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho ha avançat que el seu partit demanarà al Congrés i al Senat una llei per regular les corrides de toros, perquè siguin declarades "festa d'interès cultural general" i evitar així que es puguin prohibir en alguns territoris de l'Estat. Sánchez-Camacho ha lamentat que el Parlament català hagi donat llum verda a l'abolició de les curses de braus i ho veu com un atac a la llibertat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut