Mor als 79 anys el guionista i escriptor Miquel Obiols (3Cat)

Mor als 79 anys el guionista i escriptor Miquel Obiols, director de "Planeta imaginari"

Va guanyar un Premi Ondas per "Terra d'escudella" i el Premi Ciutat de Barcelona per "Planeta imaginari", tots dos programes emesos a TVE

RedaccióActualitzat

El guionista i escriptor Miquel Obiols ha mort aquest diumenge als 79 anys. Nascut a Roda de Ter, a Osona, el 1945, va estudiar Farmàcia, tot i que no li agradava la carrera i la va abandonar quan li faltava un any per acabar-la. 

Obiols es va llicenciar en Filologia Romànica, ja que preferia els llibres i les tertúlies literàries amb figures com Miquel Martí i Pol i el camí de les lletres el va dur a escriure obres celebrades com "Habitants de Bubo-Bubo", amb què va guanyar el Premi Josep Maria Folch i Torres el 1981.

El seu llegat també passa per "El quadre més bonic del món", "55 taques & gargots", "Llibre de les M'Alícies" i "He tornat a jugar amb la mare i se m'ha espatllat".

Apassionat del teatre, del cinema i de la pintura, Obiols també va col·laborar amb programes televisius com "Terra d'escudella", el primer programa català de televisió infantil i juvenil, amb el qual va guanyar un Premi Ondas. 

Per "Planeta imaginari", també emès a RTVE, va rebre el Premi Ciutat de Barcelona:

La guionista i directora Clara Roquet, neboda d'Obiols, n'ha destacat l'amor pel cinema i l'escriptura en una publicació a X: 

 
ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut