Mor Paloma Gómez Borrero
Mor Paloma Gómez Borrero
Madrid

Mor, als 82 anys, la periodista madrilenya Paloma Gómez Borrero

RedaccióActualitzat

La periodista Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a Madrid als 82 anys, després d'una breu malaltia, han informat fonts de la família.

El cadàver de Gómez Borrero ha estat traslladat al tanatori madrileny de Tres Cantos, i a les 12:30 hores de demà, dissabte, s'instal·larà la capella ardent i se li oferirà una missa. Després serà incinerada.

Paloma Gómez Borrero, madrilenya de naixement, va cursar els estudis de Periodisme a l'Escola Oficial (1955) i va desenvolupar gran part de la seva activitat professional de periodista a Itàlia i el Vaticà com a corresponsal de RTVE (entre 1976 i 1983) i la COPE (1984 i 2012) i estava en possessió de nombrosos premis i distincions.

En els seus inicis en el periodisme, va publicar a ABC i en el seu setmanari, Blanco y negro, diversos articles, la majoria escrits a Itàlia, va col·laborar a El Alcázar, "Crítica", "Senda", "El Correu Espanyol-El Poble Basc" o "El Poble Gallego", entre altres.

Al desembre de 1976 va ser nomenada corresponsal de Televisió Espanyola a Roma, on es va encarregar de la informació sobre el país transalpí i tot el que generava el Vaticà.

Des d'allà, Gómez Borrero va informar dels últims anys del papa Pau VI, l'efímera etapa de Joan Pau I i els primers anys de Joan Pau II.

Va ser rellevada d'aquesta delegació el desembre de 1983 per Enrique Vázquez, poc després va sol·licitar un any d'excedència en el mitjà públic i es va incorporar, al març de 1984, a la cadena COPE com a corresponsal volant per Europa i, especialment, a Itàlia.

També, va publicar llibres de gastronomia italiana "Menjant amb Paloma Gómez Borrero" (1983) i "El llibre de la pasta" (1990), o la guia "Caminant per Roma" (1999). És coautora dels llibres "Cuina sense sal" (2004) i "Nutrició infantil" (2007).

Anar al contingut