La química Ana María Lajusticia, magnat del magnesi (Ana María Lajusticia)

Mor Ana María Lajusticia, química i pionera a introduir el magnesi a l'alimentació

Nascuda a Bilbao, ha mort a Barcelona als 100 anys havent creat una marca de referència de complements alimentaris
Redacció Actualitzat
TEMA:
Alimentació

La química Ana María Lajusticia, fundadora de la marca de complements alimentaris que porta el seu nom, ha mort aquest dijous a Barcelona als 100 anys. 

"Acomiadem amb amor i profunda admiració aquesta excepcional científica, pionera a introduir el magnesi com a complement clau en l'alimentació", ha anunciat l'empresa. 

Nascuda el 1924 a Bilbao, Lajusticia es va llicenciar en Ciències Químiques a la Universitat Complutense de Madrid. "Va caminar entre les primeres promocions de dones químiques a Espanya, amb resultats brillants", explica el comunicat.


Una dona emprenedora

Als 31 anys, els metges li van diagnosticar artrosi severa i li van assegurar que estava condemnada a portar una cotilla per a tota la vida per alleujar el mal d'esquena, tot i que la va acabar duent només fins als 52 anys.  A més, quan tenia 41 anys li van diagnosticar una diabetis tipus II.

Totes dues malalties la van portar a començar nous hàbits alimentaris, i llavors es va adonar que tenia una alimentació deficient, amb elevada ingesta d'hidrats de carboni i esmorzars que no contenien ni proteïna ni aliments rics en vitamina C.

Fent diversos canvis alimentaris va notar que es trobava millor. I gràcies a la seva formació, es va bolcar en l'estudi de l'impacte del magnesi en les funcions clau de l'organisme.

Lajusticia, que ja s'havia traslladat a Barcelona per obrir un herbolari, va fundar el 1980 la marca de complements alimentaris que porta el seu nom i imatge. 

Amb els seus productes, va ser la primera a introduir el magnesi a la dieta de milers de persones. Però la marca ha anat creixent i s'ha convertit en un referent d'altres complements alimentaris, com el col·lagen, el triptòfan o les algues.

Durant dècades, la química ha continuat divulgant els seus coneixements en dietètica i nutrició. El seu canal de YouTube acumula gairebé 700.000 subscriptors.

Actualment, la propietària de l'empresa és Distribucions Feliu, fundada i dirigida pel seu fill Manel Feliu Lajusticia.

 

ARXIVAT A:
Ciència Alimentació Estils de vida
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut