Maganov al costat de Puitn, en una visita al Kremlin al novembre del 2019 (Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via Reuters)

Mor en caure d'una finestra el president de Lukoil, la segona petroliera russa

Ravil Maganov estava al capdavant d'una de les poques grans empreses d'aquell país que havia criticat la invasió d'Ucraïna
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rússia

Ravil Maganov, president executiu de Lukoil, el segon productor de petroli més gran de Rússia, ha mort aquest dijous en caure per una finestra des del sisè pis d'un hospital.

Segons els mitjans oficials russos, Maganov, de 67 anys, s'hauria suïcidat. Però no hi ha imatges de la caiguda, perquè degut a unes obres les càmeres en aquesta part de l'hospital no funcionaven.

Segons els mateixos mitjans, l'estaven tractant d'un problema de cor i el mateix havia manifestat que se sentia "deprimit".

Es dona la coincidència que és el mateix hospital, situat al centre de Moscou, on va morir aquest dimarts l'expresident Mikhaïl Gorbatxov.

Lukoil ha estat una de les poques grans empreses russes que ha criticat la invasió d'Ucraïna. Al març, va fer una declaració pública en què expressava "la més profunda preocupació pels tràgics esdeveniments a Ucraïna":

"Amb una crida al final més ràpid del conflicte armat, expressem la nostra sincera empatia amb totes les víctimes afectades per aquesta tragèdia".

Afegien que donaven suport "a un alto el foc durador i a un acord sobre els problemes mitjançant negociacions serioses i diplomàcia".

Maganov era pròxim a un dels fundadors de l'empresa, Vagit Alekperov, que havia estat ministre del petroli a la Unió Soviètica. Va dimitir com a president de l'empresa a l'abril, a causa de les sancions contra Rússia de diversos governs occidentals.

En els darrers mesos, diversos oligarques russos han mort en estranyes circumstàncies. A l'abril, Sergei Protosenya, antic director del gegant rus del gas, Novatek, va aparèixer penjat a la seva casa de Lloret, després d'haver assassinat, aparentment, la seva família.

Entre altres milionaris, també va ser trobat mort Vladislav Avayev, antic vicepresident de Gazprombank, el tercer banc més gran de Rússia. El van descobrir al seu pis de Moscou, juntament amb la seva esposa i la seva filla, també mortes.

Al maig, un altre magnat relacionat amb Lukoil, Alexander Subbotin, va morir per una aturada cardíaca, durant la visita a un xaman per obtenir un tractament mèdic alternatiu.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut