Kristofferson és considerat una llegenda de la música country
Kristofferson és considerat una llegenda de la música country (Reuters)

Mor Kris Kristofferson, llegenda del country i actor de títols com "Ha nascut una estrella"

L'artista va participar en més de 70 pel·lícules i va guanyar un Globus d'Or com a millor actor

RedaccióActualitzat

L'actor nord-americà i compositor Kris Kristofferson ha mort als 88 anys a casa seva, a Hawaii. N'ha informat la família a través del seu perfil d'Instagram.

La llegenda de la música country, que va néixer a Texas el 1936, va escriure clàssics que van ser versionats per artistes com Janis Joplin o Johnny Cash. 

Després d'abandonar la carrera a l'exèrcit, es va apropar a la música quan treballava de tècnic de manteniment a Columbia Records, l'estudi on gravaven alguns dels seus artistes més admirats, com Johnny Cash o Bob Dylan.

El músic va aconseguir canviar el llenguatge de la música country tocant temes socialment progressistes. Segons la revista Rolling Stone, l'artista va marcar una etapa en la música nord-americana i va ser un dels millors compositors "de tots els temps". 

Kristofferson també va marcar una era a Hollywood, on va participar en més de 70 pel·lícules. Va aconseguir llaurar-se una carrera com a actor gràcies a cintes com "Alícia ja no viu aquí", "Comboi", la saga de "Blade" o la versió de Tim Burton d'"El planeta dels simis".

Amb "Ha nascut una estrella", el 1976, va compartir pantalla amb Barbra Streisand i va ser guardonat amb un Globus d'Or com a millor actor.

Kristofferson ha estat boxejador, jugador de futbol americà, militar, pilot d'helicòpter, guanyador de premis Grammy i, sobretot, una icona.
 

L'artista va ser guardonat amb un globus d'Or com a millor actor
L'artista va ser guardonat amb un Globus d'Or com a millor actor (Reuters)
ARXIVAT A:
CinemaEstats Units
Anar al contingut