La setmana passada l'havien donat per morta, però durant el funeral es van adonar que respirava ((Pexels/Mario Wallner))

Mor la dona de l'Equador a qui van trobar viva dins del taüt durant el funeral

Bella Montoya, una infermera jubilada de 76 anys, estava ingressada a la Unitat de Cures Intensives des de feia una setmana

RedaccióActualitzat

Bella Montoya, la dona equatoriana que van rescatar durant el funeral perquè encara respirava dins del taüt, ha estat declarada oficialment morta aquest cap de setmana. Montoya, una infermera jubilada de 76 anys, estava ingressada a l'UCI de l'hospital Martín Icaza de la població costanera de Babahoyo, on la van traslladar després d'adonar-se que era viva.

L'exinfermera hi va ingressar el 9 del juny per un accident cardiovascular i la van declarar morta. La van traslladar a una sala funerària i, al cap d'unes cinc hores, els familiars i amics que la vetllaven es van adonar que encara era viva.

En concret, els familiars van obrir la caixa per canviar-li la roba abans del funeral. Va ser aleshores que es van adonar que no era morta, perquè mostrava signes vitals. Gilber Balberán, el seu únic fill, explicava llavors:

"Ens va donar un ensurt a tots. La meva mare va començar a moure la mà esquerra, a obrir els ulls, la boca; lluitava per respirar."

La van tornar a portar al centre sanitari i la van ingressar a l'UCI, mentre una comissió d'experts estudiava el cas. L'acta de defunció va quedar arxivada i els mitjans locals van parlar de "resurrecció".

Fonts del Ministeri de Salut equatorià han informat la cadena de televisió Ecuavisa que hauria tingut un vessament cerebral i que ja se li ha fet l'autòpsia.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut