L'actor nord-americà John Amos, el 2012 a Nova York en la presentació d'una pel·lícula (Reuters)

Mor l'actor nord-americà John Amos, el Kunta Kinte de l'emblemàtica sèrie "Raíces"

Va ser jugador de futbol americà abans que actor, i havia fet una llarga carrera de cinc dècades amb desenes de sèries de televisió i de pel·lícules, la majoria com a secundari

Redacció/AgènciesActualitzat

L'actor nord-americà John Amos, conegut per la seva participació en moltes sèries de televisió, ha mort a Los Angeles amb 84 anys per causes naturals, segons el seu fill Christopher.

Ho ha explicat aquest dimarts en un comunicat que diu que va morir el 21 d'agost, i la filla d'Amos, Shannon, que està enfrontada amb el seu germà, s'ha queixat que no ho ha sabut fins ara.

Després de fer una curta carrera com a jugador de futbol americà, el 1970 es va fer famós interpretant el fals meteoròleg del programa "The Mary Tyler Moore Show".


Va encarnar el Kunta Kinte de "Raíces"

Va passar després a la interpretació en sèries de ficció, primer a la sèrie "Good times", de la CBS, i el 1977 va ser nominat a un Emmy per l'encarnació del protagonista de la minisèrie "Roots" (Arrels).

Estrenada a Espanya amb el nom de "Raíces", aquesta sèrie basada en un best-seller d'Alex Haley explicava la història de Kunta Kinte, un home africà lliure capturat i convertit en esclau als Estats Units. 

La carrera d'Amos s'estén al llarg de 5 dècades, en les quals al cinema destaquen els papers a "Coming to America" ("El príncipe de Zamunda"), com a futur sogre d'Eddie Murphy, i a la segona pel·lícula de "Die hard" ("La jungla de cristal").

També en un paper habitual de la sèrie "The West Wing" ("El ala oeste de la Casa Blanca"), produïda del 1999 al 2006, amb una llarga carrera amb unes 40 pel·lícules i una seixantena d'aparicions televisives que arriben fins fa 2 anys, la majoria de les quals com a secundari.

Fa un any la publicació Hollywood Reporter va revelar que els dos fills d'Amos, Christopher i Shannon, es barallaven per encarregar-se del pare i del seu llegat, amb un intercanvi d'acusacions entre tots dos.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut