El Linito va viure durant més de tres dècades en una gàbia de dimensions reduïdes en un pis de Barcelona (ACN/FAADA)

Mor Linito, el mico que van rescatar després d'estar 35 anys tancat en un pis a Barcelona

La Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) va aconseguir alliberar el simi el febrer d'aquest any

RedaccióActualitzat

Linito era un mico caputxí que va estar-se 35 anys tancat en una gàbia d'un pis a Barcelona. El 14 de febrer del 2024, l'organització animalista FAADA va aconseguir rescatar-lo. Set mesos després, el simi, d'edat molt avançada, ha mort.

El simi va ser traslladat a la Fundació Mona de Madrid --un centre que s'encarrega del rescat de primats-- un cop el van alliberar. Al maig, com que la fundació no comptava amb cap grup de micos caputxins, Linito va ser traslladat a Rainfer, un centre de rehabilitació i descans per als primats que viuen en males condicions. 

Ha sigut aquesta mateixa entitat la que ha anunciat a Instagram que Linito ha mort per una fallada multiorgànica:
 


La història de Linito

Víctima del tràfic il·legal, Linito va arribar a Barcelona des de Veneçuela quan només era una cria.

Durant el trajecte en avió, el traficant va amagar el mico caputxí dins dels pantalons, emmordassat i enganxat amb cinta americana a la cama.

En arribar a Barcelona va passar per diferents mans. Finalment, va acabar a casa de qui ha sigut la seva propietària fins que el van alliberar.

La propietària, una dona de 80 anys, va comprar el simi per 45.000 pessetes, uns 270 euros.


Rescatat 10 anys després d'intentar alliberar-lo

La FAADA va tenir coneixement del cas l'any 2014, però fins al febrer del 2024 no van aconseguir alliberar-lo.

Durant aquests deu anys, l'entitat va intentar reiteradament aconseguir la cessió de l'animal, però la propietària s'hi oposava.

Davant d'aquesta oposició, van haver de presentar nombroses denúncies i insistir a l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fiscalia de Medi Ambient.

L'entitat va explicar que en més de 10 anys no van intervenir i que ha sigut a partir de l'entrada en vigor de la llei de protecció dels drets i el benestar dels animals que van poder actuar.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut