Lluís Reales (IEC)

Mor Lluís Reales, periodista i divulgador científic

Va exercir de professor de periodisme científic a la UAB i va dirigir el suplement Ciència i Salut, de La Vanguardia

Redacció/AgènciesActualitzat

El periodista i divulgador científic Lluís Reales ha mort aquest dimarts als 62 anys, segons ha informat el Col·legi de Periodistes. La mateixa entitat ha destacat que deixa "una empremta indiscutible en el camp de la comunicació científica, la salut i el medi ambient".  

Al llarg de la seva carrera, va dirigir i presentar diversos programes de referència científica a Betevé, com "Deuwats", "Einstein a la platja", "Respira" i "Terrícoles".

També va ser professor de periodisme científic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director del suplement Ciència i Salut, de La Vanguardia.

Cofundador del Grup de Periodistes Digitals, va ser director de la revista Medi Ambient, Tecnologia i Cultura entre el 1992 i el 2014 i coautor del llibre "Medi ambient i comunicació. De l'evolució cultural a l'evolució conscient" (1994).

El 2021 va ser nomenat cap de comunicació de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), on va continuar impulsant el rigor científic i la difusió del coneixement.

Reales va ser un membre molt actiu i compromès del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El 2017, el programa que dirigia, "Deuwats", va guanyar el Premi de Periodisme ATLL de l'Aigua, en la quarta edició, per un reportatge sobre la gestió de l'aigua a Castellar del Vallès.

El jurat va destacar la bona edició del reportatge, la gran diversificació de fonts d'informació i la voluntat pedagògica i didàctica per explicar com es gestiona l'aigua que arriba a les llars.

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut