Mayra Gómez Kemp, el 2017, en un acte d'homenatge a Chicho Ibáñez Serrador (Europa Press)

Mor Mayra Gómez Kemp, coneguda presentadora de l'"Un, dos, tres", als 76 anys

Nascuda a Cuba, també va presentar programes com "625 líneas" i "Sabadabada", i va formar part del grup musical Trío Acuario

Actualitzat

Mayra Gómez Kemp, coneguda per haver presentat el concurs "Un, dos, tres" de Televisió Espanyola (TVE) durant més de cinc anys, ha mort aquest diumenge a Madrid, segons ha informat la seva família.

Va ser la primera dona que va presentar un concurs de televisió a Espanya.

Nascuda Mayra Cristina Gómez Martínez Kemp Febles a l'Havana, Cuba, el 14 de febrer del 1948, va ser actriu, cantant i presentadora de ràdio i televisió.

Amb la seva família va passar per Puerto Rico, Veneçuela i Miami abans d'arribar a Espanya a principis dels setanta.

Abans de fer televisió va treballar en el teatre, en la versió espanyola del musical "Rocky Horror Picture Show", on va coincidir amb l'actor argentí Alberto Berco, que seria el seu marit des del 1973 fins al 2021, quan va morir d'un atac de cor. 

Va arribar a l'"Un, dos, tres" el 1976, i hi va fer petits papers que la van fer coneguda entre el públic. Aquella primera etapa va acabar el 1977, quan va deixar el programa.

Mayra Gómez Kemp, el 2015, en una gala de Nadal a Marbella (Europa Press)

Hi va tornar el 1982, quan el creador i director del concurs, Chicho Ibáñez Serrador, la va cridar per substituir el primer presentador del programa, Kiko Ledgard, que va tenir un greu accident. 

Aleshores ja era molt coneguda, perquè havia presentat el programa "625 líneas", sobre la programació de TVE, amb el qual va guanyar el seu primer TP d'Or a la millor presentadora. Amb l'"Un, dos, tres" en guanyaria tres més.

També s'havia dedicat a la música, en solitari i, abans, amb el grup Trío Acuario, que va formar el 1977 amb dues exsecretàries de l'"Un, dos, tres", María Durán i Beatriz Escudero

En solitari va arribar a gravar un disc, "Una dama", i va actuar a la pel·lícula "Donde hay patrón...", de Mariano Ozores, al costat del cantant Manolo Escobar.

Mayra Gómez Kemp, el 2018, en un acte sobre el càncer de cap i coll (Europa Press)

Va presentar l'"Un, dos, tres" fins al 1988, durant gairebé sis anys, més temps que cap altre dels presentadors que va tenir, en deu etapes diferents, fins al 2004, com Jordi Estadella, Míriam Díaz Aroca o Josep Maria Bachs.

Va compaginar el concurs amb la ràdio, on va presentar el programa "Viva la gente" a Antena 3 Radio al costat de Miguel Ángel Nieto. Més tard va treballar en les primeres emissions d'Antena 3 Televisió i va presentar-hi el concurs "La ruleta de fortuna", el 1990. 

Durant els anys noranta va aparèixer menys en públic, amb participacions esporàdiques com a col·laboradora o tertuliana.

Mayra Gómez Kemp, el 2014, amb el premi Iris Tota una vida de l'Acadèmia de Televisió d'Espanya (Europa Press)

L'any 2009 va explicar que tenia càncer de llengua, del qual van operar-la, i va trigar un any a recuperar la parla.

El 2014, l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió d'Espanya va homenatjar-la amb el premi Iris Tota una vida

Aquell mateix any va publicar les seves memòries, titulades "Hasta aquí puedo leer", la conegudíssima frase amb què els presentadors de l'"Un, dos, tres" aturaven la lectura de les pistes que donaven als concursants perquè elegissin quin objecte rebutjaven i quin objecte es quedaven per mirar de guanyar el premi.

ARXIVAT A:
ObituariTelevisió
Anar al contingut