Mor Montse Guillén, ambaixadora de la cuina catalana

Ànima del famós restaurant El Internacional de Nova York, va ser una de les pioneres i referent femenina internacional en el món de la cuina

RedaccióActualitzat

Ha mort la cuinera, restauradora i artista Montse Guillén, als 79 anys, a Barcelona.

En un univers culinari completament masculí i poc professionalitzat, el 1980 va fundar el seu propi restaurant, MG, al barri de Sant Gervasi, a Barcelona.

Pocs anys més tard, Montse Guillén va ser l'ànima del famós restaurant El Internacional del barri de TriBeCa de Nova York, al costat de la seva parella, l'artista Antoni Miralda.

Tots dos van crear un referent culinari mític a la ciutat dels gratacels per on van passar el bo i millor de Hollywood a la dècada dels 80.

Montse Guillén en el restaurant MG que va obrir a Barcelona (3Cat)

El Internacional va ser el primer restaurant que va donar a conèixer les tapes i el pa amb tomàquet als Estats Units. Sempre sense perdre de vista l'essència de la cultura culinària catalana. 

Des del 1984, quan va obrir el restaurant a TriBeCa, Guillén ha viscut a cavall entre els Estats Units i Barcelona. 

El Japó, Miami, Alemanya, Buenos Aires, Suïssa i França han acollit algunes de les seves intervencions culinàries i artístiques.

Guillén va heretar dels seus pares la passió per la cuina catalana (3Cat)

La passió per la genuïnitat de la cuina catalana la va heretar dels seus pares, que van regentar l'establiment de turisme rural Can Borrell, a Meranges.

Els últims anys, Guillén i Miralda han impulsat FoodCultura, una organització sense ànim de lucre interdisciplinària que investiga i posa en contacte la cuina amb l'art i la ciència, el ritual, la tecnologia i l'antropologia. 

Montse Guillén va obrir restaurants als Estats Units (3Cat)

El concepte FoodCultura explora qüestions sobre les identitats humanes i els rituals universals i les estratègies per preservar i transmetre la cultura de la cuina, més enllà de l'alimentació i la nutrició. 

FoodCultura, ubicada al districte de Sant Martí de Barcelona, és un espai dedicat a la comunicació, la investigació i la història global de l'alimentació i la seva relació amb les experiències culturals i l'art. 

ARXIVAT A:
ObituariGastronomia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut