El vocalista Paul Di'Anno (Vikimedia Commons)

Mor Paul Di'Anno, primer cantant d'Iron Maiden, als 66 anys

Va ser la veu del grup de heavy metal des de 1978 fins a 1981, moment en què va aparèixer en escena Bruce Dickinson
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Música

El primer cantant d'Iron Maiden, Paul Di'Anno, ha mort als 66 anys, segons un comunicat de Conquest Music, que ha explicat que ha mort a casa seva a Salisbury, Anglaterra, envoltat dels seus éssers més estimats.

Paul Di'Anno, nom artístic de Paul Andrews, va ser el primer cantant dels Iron Maiden. Nascut a Chingford, Londres, el 17 de maig de 1958, la seva veu és la que apareix en els dos primers àlbums de la banda de heavy metal: "Iron Maiden" (1980) i "Killers" (1981).

Va arribar al conjunt amb l'única experiència d'haver format part de grups amateurs de punk, però ben aviat es va convertir en un líder amb una potent presència escènica i una gran veu.

El consum excessiu de drogues i alcohol va provocar que l'expulsessin del grup abans d'enregistrar "The Number of the Beast" (1982), tercer disc del conjunt i primer treball amb Bruce Dickinson com a vocalista.


Carrera en solitari

Després de sortir dels Iron Maiden, Di'Anno va continuar tenint una carrera fructífera com a vocalista de Battlezone i Killers, així com en altres treballs en solitari.

Segons el comunicat que informa del seu traspàs "malgrat haver patit greus problemes de salut en els últims anys, que el van obligar a actuar en una cadira de rodes, en Paul va continuar fent feliços els seus fans de tot el món, i va protagonitzar més de 100 concerts des del 2023".

El primer àlbum recopilatori de la seva carrera, "The Book of the Beast", va sortir a la venda el mes passat. El treball reuneix els moments més destacats de la seva carrera discogràfica des que va deixar els Iron Maiden.

Precisament els actuals membres de la banda s'han acomiadat de Di'Anno a través de les xarxes socials, en les quals han volgut mostrar la seva "profunda tristesa" per la trista notícia:

 

ARXIVAT A:
Obituari Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut