Mor Sammy Basso als 28 anys, el científic amb progèria que el feia envellir prematurament

L'investigador italià era la persona més longeva amb la síndrome de Hutchingson-Gilford, una mutació genètica ultrarara que no té cura

RedaccióActualitzat

El científic italià Sammy Basso, reconegut per donar visibilitat a la síndrome de Hutchinson-Gilford, la forma més greu de progèria, ha mort als 28 anys. 

La notícia de la seva mort l'han donat l'associació que ell mateix va fundar per donar a conèixer la progèria, una mutació genètica que no té cura i que provoca un envelliment prematur molt accelerat

Sammy Basso, que era la persona amb progèria més longeva, va morir dissabte a la nit de forma sobtada mentre sopava en un restaurant de Treviso. Acabava de tornar d'un viatge a la Xina. 

Nascut l'any 1995, li van diagnosticar la malaltia quan tenia 2 anys. La síndrome de Hutchinson-Gilford és una mutació genètica extremadament rara, que afecta una persona de cada 20 milions

En la nota que han publicat al seu Instagram amb l'anunci de la mort, el seu entorn destaca que Sammy Basso havia passat un dia de celebració amb tots els que l'estimaven: "Ens va ensenyar a tots que, tot i que a vegades els obstacles a la vida semblen insuperables, val la pena viure-la amb plenitud."

A més de fundar l'Associació Italiana Progèria l'any 2005, Sammy Basso va dedicar la seva vida a la investigació i la divulgació d'aquesta malaltia. L'any 2018 es va llicenciar en Ciències Naturals a la Universitat de Pàdua amb una tesi sobre possibles teràpies per retardar l'aparició dels efectes de la progèria. Més tard es va especialitzar en biologia molecular. 

Què és la progèria?

La síndrome de Hutchinson-Gilford és la forma de progèria més greu: una mutació genètica esporàdica ultrarara que no té cura, accelera l'envelliment i provoca la mort prematura.

Es calcula que al món hi ha uns 120 infants que tenen aquesta malaltia genètica, que té una prevalença d'un cas cada vint milions de persones. 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut