Missatges de suport a Charlie Hebdo als carrers de París el 2015

Mor Simon Fieschi, supervivent de l'atemptat contra Charlie Hebdo, als 40 anys

Era el responsable de la web de la revista satírica quan es hi va haver l'atac terrorista del 2015
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
França

Simon Fieschi, un dels treballadors de la revista satírica francesa Charlie Hebdo i supervivent de l'atemptat del 2015 per part de seguidors d'Al-Qaeda, va morir dijous als 40 anys.

Fieschi era el responsable de la web del setmanari quan va tenir lloc l'atac terrorista, i va ser un dels primers a rebre els trets del kalàixnikov d'un dels dos assaltants. Feia anys que la publicació rebia amenaces per haver publicat vinyetes considerades ofensives per una part del món musulmà.

Va sortir-ne amb vida, però greument ferit: durant gairebé una dècada, ha viscut amb diverses seqüeles que han afectat la seva mobilitat.

La policia ha obert una investigació sobre les causes de la seva mort, que encara es desconeixen. Segons fonts properes recollides per AFP, el seu cos ha estat trobat en una habitació d'hotel a París.

El president Macron ha destacat la lluita "per la llibertat" i per "expressar, amb valentia i humanitat, l'horror del terrorisme islàmic".


"Hi ha cicatrius que molts ja no veuen, però que no es tanquen mai", ha tuitat François Hollande, president de la República en el moment de l'atemptat.

Els seus companys del setmanari s'han mostrat "destrossats" per la mort de Fieschi i han recordat els nou mesos que va passar a l'hospital. I li han promès que continuaran publicant la revista en honor seu:


Dotze morts i una onada de suport

Els germans Chérif i Saïd Kouachi van entrar armats a la redacció de Charlie Hebdo el 7 de gener del 2015. El tiroteig va acabar amb una dotzena de morts, entre els quals hi havia vuit treballadors i col·laboradors del mitjà.

L'atac va despertar una onada de manifestacions internacionals a favor del mitjà sota el clam "Je suis Charlie".

Guàrdies republicans francesos durant la cerimònia celebrada a la plaça de la República en honor als assassinats de Charlie Hebdo (Reuters/Yohan Valat)

La revista era objecte d'amenaces des que el 2006 i el 2011 publiqués diferents caricatures de Mahoma. Aquell mateix any ja va patir un atemptat que no va deixar víctimes.

 

ARXIVAT A:
Terrorisme França
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut