Concentració de rebuig al crim masclista a Segòvia (EFE)

Mor una dona quatre dies després que l'exparella la va agredir i la va deixar en coma a Segòvia

L'agressor, que és a la presó i li han retirat la custòdia de la filla de 5 anys que tenien en comú, va violar l'ordre d'allunyament que tenia amb la víctima
TEMA:
Violència masclista

Després de passar quatre dies en estat de coma a l'UCI, víctima d'una agressió a mans de la seva exparella, una dona de 33 anys ha mort a l'Hospital de Segòvia, on va ingressar diumenge. 

La Mainca és la 38a víctima mortal de violència de gènere aquest any, i la segona a la comunitat de Castella i Lleó, segons les dades del Ministeri d'Igualtat. Des de l'any 2003, que es van començar a comptar, ja són 1.282 les dones assassinades per la seva parella o exparella.

L'agressor va atacar mortalment la víctima diumenge passat a la localitat segoviana d'Arroyo de Cuéllar, després de violar l'ordre d'allunyament que havia decretat el jutge feia un mes.

Acte de condemna de l'assassinat masclista (EFE)

Li retiren la custòdia de la filla

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que es tracta d'un crim masclista i que al presumpte feminicida, un home de 36 anys, que és a la presó, se l'ha privat de la pàtria potestat de la filla de 5 anys que tenia a comú amb la víctima. La nena ha quedat sota la custòdia de l'àvia materna, i amb ella sumen 26 els menors que han perdut les mares pels assassinats masclistes d'aquest any, i 459 des del 2013.

A més dels 38 assassinats de dones per violència de gènere, aquest any han estat assassinats 10 nens i nenes en crims de l'anomenada "violència vicària". 

Efectivitat de les ordres d'allunyament

El delegat del govern a Segòvia, Nicanor Sen, ha qualificat de "realitat insuportable" que representa "la xacra de la violència contra les dones". Ho ha dit després del minut de silenci que s'ha fet a les capitals de la comunitat de Castella i Lleó.

Sen, preguntat per l'efectivitat de les ordres d'allunyament entre víctima i agressor, ha dit que, si bé la jutgessa encarregada del cas havia pres mesures amb un ordre d'allunyament i de comunicació, aquestes han estat violades. Ha assenyalat que cal tenir en compte que s'estipulen nivells de protecció, però que per part de les persones que denuncien i del seu cercle hi ha d'haver una "conscienciació".

"Nosaltres tampoc no podem evitar, en molts casos, que es produeixin aquestes situacions, tenint en compte, en aquest cas, que les persones involucrades es trobaven juntes, tot i estar vigent una ordre d'allunyament. Això ha tingut com a conseqüència que s'hagi esbiaixat la vida d'aquesta dona, i ha deixat un menor sense la seva mare."

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista Feminisme i gènere Policial i judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut