Activistes prorussos vigilen un punt de control a prop de Sloviansk. (Foto: Reuters)

Moren 30 activistes prorussos i quatre militars ucraïnesos als enfrontaments a Sloviansk

Les autoritats ucraïneses tanquen el seu espai aeri a Donetsk per l'operació antiterrorista
Redacció Actualitzat

Els últims enfrontaments als afores de la ciutat de Sloviansk, a l'est d'Ucraïna, han acabat amb la mort de més de 30 milicians prorussos i de quatre militars ucraïnesos, a més de fer desenes de ferits. És el balanç provisional reconegut pels dos bàndols.

Un portaveu dels activistes prorussos reconeixia que estan en inferioritat numèrica respecte dels militars, però afegia que no pensen abandonar la ciutat tot i les baixes: "Dels 25 que érem només en quedem cinc. Ens movien en cercle. Quan hem començat a retirar-nos ens han envoltat. Les defenses han vingut a ajudar-nos. Aquest era el punt de control més segur".

Mentrestant, les autoritats ucraïneses han suspès temporalment tots els vols amb origen o destinació a l'aeroport Serguei Prokófiev de Donetsk, sense donar cap raó. Aquesta ciutat és el bastió de la sublevació prorussa.

Des de Moscou ja s'ha advertit d'una possible catàstrofe humanitària si Kíev continua el que els russos anomenen "acció de càstig". Segons el Kremlin, la crisi pot amenaçar l'estabilitat i la pau a Europa si no hi ha una resposta adequada de la comunitat internacional.

L'ONU ha reiterat el seu oferiment per fer de mitjancera en una crisi que, previsiblement, estarà en l'agenda de la reunió del Consell d'Europa que es fa aquest dimarts a Viena.

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut