Els supervivents han arribat a Cap Verd amb signes visibles d'esgotament i deshidratació
Els supervivents han arribat a Cap Verd amb signes visibles d'esgotament i deshidratació (Reuters/TVC)

Moren en aigües de Cap Verd més de 60 persones que volien arribar a les Canàries

L'embarcació, que va sortir del Senegal amb més d'un centenar de persones a bord, ha estat rescatada amb 38 supervivents

Més de 60 migrants que intentaven arribar en pastera a les illes Canàries haurien mort a les costes de Cap Verd, segons l'Organització Internacional de les Migracions (OIM).

L'embarcació, que va sortir el 10 de juliol de les costes del Senegal amb més d'un centenar de passatgers, va ser rescatada el dimarts 15 d'agost amb 38 superviventes i set morts a bord, després que un pesquer espanyol donés l'avís del naufragi.

Els supervivents han arribat a l'illa de Sal, a Cap Verd, on han estat atesos amb signes visibles d'esgotament i deshidratació.

L'OIM, associada a les Nacions Unides, només ha pogut confirmar la mort dels set cossos que seguien a bord de l'embarcació quan va ser rescatada, però dona per fet que les 56 persones desaparegudes també han perdut la vida.

L'organització no té clar què va passar, però apunta que, a banda del risc d'ofegament, estar a la deriva al mar durant molt temps pot comportar altres riscos, com ara la hipotèrmia o la deshidratació.
 

L'ONG Caminando Fronteras eleva a 92 la xifra de morts

L'embarcació en què han mort més de 60 persones podria ser la mateixa que va sortir el 10 de juliol del Senegal amb més de 120 persones i que va desaparèixer, segons va denunciar l'ONG Caminando Fronteras el 23 de juliol.

L'activista i fundadora de Caminando Fronteras, Helena Maleno, ha elevat a 92 la xifra de morts:


La ruta migratòria entre l'Àfrica i les Canàries, una de les més mortíferes

La ruta migratòria que connecta la costa oest de l'Àfrica amb les Canàries és una de les més perilloses del món. Abans d'aquest incident, l'OIM estimava que almenys 77 migrants i refugiats havien mort en aquesta zona enguany, una xifra que arribaria fins a les 137 defuncions si es confirma el balanç de morts anunciat per l'organització.

En aquest sentit, la ministra de Salut de Cap Verd, Filomena Gonçalves, ha recordat que les qüestions migratòries s'han d'abordar globalment i ha demanat cooperació internacional: "Tots els països hem de seure a taula i veure què podem fer per no perdre més vides al mar."

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut