Payne havia parlat públicament sobre els seus problemes de salut mental i d'alcoholisme (ContactoPhoto/Europa Press)

Mort de Liam Payne: la fiscalia creu que tenia un brot pel consum d'alcohol i drogues

Les primeres investigacions apunten que l'excantant de One Direction estava sol i potser inconscient en el moment de la caiguda

Redacció/AgènciesActualitzat

La fiscalia argentina que investiga la mort de Liam Payne creu que l'excantant de One Direction estava sol en el moment que va caure del balcó de l'hotel i que podia estar "travessant un brot".

"Tot fa pensar que el músic estava sol quan va caure, i travessant algun tipus de brot fruit de l'abús de substàncies", detallen en un comunicat emès aquest dijous.

Segons la mateixa fiscalia, a l'habitació hi havia una sèrie de substàncies que acreditarien "una situació prèvia de consum d'alcohol i estupefaents".

La fiscalia creu que, per la posició en què va quedar el cos i les lesions de la caiguda, Payne "no va tenir cap acte reflex per protegir-se" i "es podria haver precipitat en un estat de semi o total inconsciència".


"Desordre total" a l'habitació

Fonts de la policia local han detallat que el personal de criminalística s'ha trobat un "desordre total" a l'habitació, on hi havia medicaments i alcohol escampats i diversos objectes destrossats.

A l'habitació des d'on va caure mortalment hi han trobat diversos blísters de medicaments com Clonazepam, energitzants i medicaments de venda lliure que ara s'estan analitzant, juntament amb les empremtes dactilars que s'han recollit al lloc dels fets.

Segons les mateixes fonts, al pati del darrere de l'hotel on es va trobar el cos de Payne també hi havia una ampolla de whisky, un encenedor i un telèfon mòbil.

Un treballador de l'hotel va trucar a emergències per advertir que el cantant corria perill (Reuters/Agustin Marcarian)

Les imatges de l'estat de l'habitació publicades per alguns mitjans argentins mostren un televisor amb la pantalla trencada, ampolles, llaunes amb marques de cremades, espelmes i restes de pols blanca sobre una taula, entre d'altres.

 

No tenia lesions defensives

Segons els primers resultats oficials de l'autòpsia, l'excantant de One Direction va morir a causa dels politraumatismes i d'una hemorràgia interna i externa causades per la caiguda de tres pisos des del balcó de l'habitació.

Malgrat que creuen que el cantant estava sol en el moment de la caiguda, la fiscalia ha informat que es continua investigant el possible paper d'altres persones durant les hores prèvies a la mort.

La fiscalia ha recollit els testimonis de "tres empleades de l'hotel i dues dones que durant les hores anteriors estaven amb el músic a la seva habitació, però que ja havien sortit de l'hotel en el moment dels fets".

Els forenses han conclòs que no s'han trobat "lesions de tipus defensives" a les mans de l'artista i no s'han observat "lesions que permetin suposar la intervenció de terceres persones" en la caiguda.

L'habitació de Payne era al tercer pis de l'hotel (Reuters/Agustin Marcarian)

La trucada de l'hotel: "No sé si està en risc"

Payne havia parlat públicament sobre els seus problemes de salut mental i d'alcoholisme fruit de la pressió de la fama.

Aquest dimecres, abans de la caiguda, un empleat de l'hotel de luxe on s'allotjava va trucar als serveis d'emergència demanant ajuda per fer front a un hoste que estava destrossant l'habitació i que semblava que estava sota els efectes de les drogues o de l'alcohol.

"Tenim un hoste que està intoxicat per les drogues i l'alcohol. I, bé, és... Quan està conscient, està destrossant l'habitació. Necessitem que envieu algú, sisplau", diu el treballador de l'hotel.

"Necessitem que envieu algú amb urgència perquè, bé, no sé si la vida de l'hoste està en risc. Està en una habitació amb balcó, i tenim una mica de por que faci alguna cosa que posi en perill la seva vida", continua la trucada.

Quan la policia va arribar a l'hotel un responsable de l'establiment els va informar que s'havia sentit un soroll fort al pati del darrere de l'edifici, on els agents van constatar que Payne havia mort.

ARXIVAT A:
MúsicaRegne UnitArgentina
Anar al contingut