Hospital on són Serguei Skripal, l'exespia rus, i la seva filla

Moscou expulsa 150 diplomàtics europeus i nord-americans per l'afer de l'espia Skripal

El conflicte diplomàtic entre Rússia i el Regne Unit puja de to i s'estén als països que han fet costat a Londres
Redacció Actualitzat

El conflicte diplomàtic entre Rússia i el Regne Unit continua en ascens i s'ha estès als països que han fet costat a Londres. L'executiu rus respon així a les represàlies diplomàtiques animades per Londres, que acusa Vladímir Putin d'estar rere de l'enverinament de l'exespia Serguei Skripal.

Aquest divendres, el govern rus ha castigat la diplomàcia de diversos països comunicant als seus ambaixadors que els expulsa del país. En total en traurà uns 150, entre ells, n'hi ha dos d'espanyols. El mateix nombre de diplomàtics russos expulsats pel govern espanyol. Alemanya, per la seva banda, n'haurà de repatriar quatre.

60 diplomàtics nord-americans tenen una setmana per fer les maletes i el consolat dels Estats Units a Sant Petersburg ha de quedar tancat demà. Per tant, els russos i els nord-americans que l'utilitzaven per a determinades gestions hauran d'anar cap a la capital.

Washington ja ha dit que aquesta mesura no està justificada i que es reserva el dret de respondre-hi.

L'enrenou diplomàtic és conseqüència de l'anomenat "afer Skripal": l'antic espia rus enverinat juntament amb la seva filla, en territori britànic, mitjaçant un agent químic de fabricació russa. Londres en culpa Moscou, i en solidaritat amb els britànics, 29 països han aplicat sancions diplomàtiques contra el règim de Vladímir Putin.

Ara és Rússia qui s'hi torna. La Gran Bretanya haurà de retallar el seu personal diplomàtic fins al mateix nombre a què ha quedat reduït el de Rússia a Londres. 

Serguei Skripal, l'exespia rus, i la seva filla continuen a l'hospital, a Londres, tot i que ella ha fet una millora important, segons han confirmat des d'on estan sent tractats. Està conscient i ja pot parlar. Ho farà segurament amb les autoritats britàniques. Però Moscou argumenta que també té tot el dret a contactar-hi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut