Moscou

Moscou obliga a fer 14 dies de quarantena als turistes espanyols pel coronavirus

A Moscou hi ha sis casos de coronavirus, però s'ha declarat l'alerta alta. Entre les mesures hi ha l'autoaïllament per a les persones que venen de França, Itàlia i Espanya, entre altres països
Manel Alías Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

L'Ajuntament de Moscou ordena a les persones que hi arribin des d'Espanya que facin la quarantena pel coronavirus. O sigui, dues setmanes sense sortir al carrer.

No és l'únic país que es veu afectat per la mesura, però això posa el turisme entre tots dos països en una situació molt delicada. Les empreses russes no voldran que els seus treballadors visitin Espanya, i per als turistes espanyols no té sentit anar a la ciutat i haver-se de tancar a l'hotel.

Hi ha sis casos de coronavirus, oficialment, a Moscou. Però s'ha declarat el règim d'alerta alta. Entre les mesures que inclou: l'autoaïllament per a les persones que vinguin dels països amb més casos, entre els quals s'acaben d'incloure França, Itàlia i Espanya.

De moment, afecta només la capital, és una ordre de l'alcaldia redactada de manera poc clara, i la seva aplicació genera molts dubtes. Però tothom qui vingui d'Espanya, sigui espanyol o rus, ha de comunicar-ho i quedar-se 14 dies a casa o a l'hotel.

 

Moscou

 

De cara als turistes, tenint en compte que gairebé ningú ve a Moscou per més de dues setmanes, representa limitar l'estada a les parets de l'hotel.

El coronavirus ja ha deixat el centre de la capital sense els turistes més nombrosos, els xinesos. Però a la cua per veure el mausoleu de Lenin, aquest dissabte n'hi havia que feien vida normal, tot i haver entrat recentment des dels països assenyalats.

David Hernández, turista:

"La veritat és que jo no he tingut problema per seguir sortint per Moscou."

 

Turistes a Moscou

 

Alguns ciutadans espanyols que han arribat un cop ja s'havia introduït l'ordre no han tingut cap mena de problema, de moment, per fer vida normal. En canvi, al català Jordi Bosch, resident a Moscou, li han fet fer la quarantena un cop a tornat a Moscou. El reporter de TV3 l'ha hagut d'entrevistar al llindar de la porta de casa seva:

"Sembla que em toca fer la quarantena, així que vaig trucar al número i em van dir: t'has de quedar fins al dia 16. Vaig trucar a la feina. Em van dir: segueix totes les instruccions que et doni en govern i no t'amoïnis per a res. Fem teletreball i ja està."

Com es controla, però, que els turistes compleixin l'autoaïllament? En principi, la policia podria presentar-se a l'hotel o aturar-los pel carrer, i si han vulnerat la norma, s'exposen a multes i a ser expulsats del país.

Però, en canvi, no diu res de com fer el trajecte de l'aeroport a l'hotel, per exemple. Poden utilitzar el metro més transitat d'Europa? L'ambaixada espanyola, que també ha quedat confosa per l'ordre, canviarà les recomanacions per viatjar a Rússia.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut